Gemeente Amersfoort

Bedrijvenpark Vathorst krijgt Bodyfashion Business Center

datum: 7 mei 2004

De gemeente Amersfoort voert op dit moment afrondende gesprekken met De Waal Beheer o.g. Utrecht BV over de vestiging van een Bodyfashion Business Center op Bedrijvenpark Vathorst. Bedrijvenpark Vathorst krijgt daarmee als eerste in Nederland een permanent groothandelscentrum voor de bodyfashionmarkt.

Het Bodyfashion Business Center komt in een handelsgebouw met plaats voor een groot aantal toeleveringsbedrijven in de bodyfashionmarkt. Tot op heden zijn er aanmeldingen ontvangen van: Mexx, Triumph, Ten Cate, Ballet, Charnos, Tweka, Maidenform, Wil Wouter Mode Agenturen, Marjan Mulders Agenturen en René Mulders Agenturen (o.a. Barbara). Als het merendeel van de Tradefair deelnemers instemt met het handelsgebouwconcept zou het medio 2005 in gebruik genomen kunnen worden.

De komst van een permanent groothandelscentrum is ingegeven door de ontwikkelingen in de markt. In toenemende mate komen leveranciers met een traditioneel verkooppatroon in de knel, vaak door de komst van meerdere collecties per jaar. Bovendien zijn winkeliers steeds slechter bereikbaar door het vollopen van het weggennet en de ontoereikende infrastructuur in steden. En dat terwijl het voor de branche juist noodzakelijk is dat er intensiever contact is met de winkeliers. Winkeliers hebben van hun kant aangegeven dat ze zelf en op hun eigen tijd willen shoppen bij leveranciers.

Wanneer merken en producten gegroepeerd en op een centrale plaats in Nederland op meer momenten per jaar worden gepresenteerd, levert dit voordelen op voor alle partijen in de branche. In het Bodyfashion Business Center kan niet alleen enkele malen per jaar een inkoopbeurs gehouden worden, maar kunnen ook vaste wekelijkse en maandelijkse inkoopdagen plaatsvinden, presentaties van tussencollecties en andere promotionele acties, zoals shows en previews.Vergelijkbare successen zijn er al in de sport- en schoenenbranche. Een nieuw bodyfashion centrum zorgt bovendien voor een kwalitatieve en aantrekkelijke uitstraling.

De gemeente Amersfoort juicht de komst van het bodyfashioncentrum toe. Het is goed voor de werkgelegenheid van de stad. Bovendien is het niet alleen uniek voor Amersfoort, maar voor het hele land. De komst van het handelscentrum naar Vathorst betekent ook een hoogwaardige invulling, die past bij het ambitieniveau van het bedrijvenpark.