Vlaamse overheid

Op voorstel van Renaat LANDUYT, minister vice-president van de Vlaamse regering en Vlaams minister van Werkgelegenheid en Toerisme, keurde de Vlaamse regering de oprichting van het digitaal kenniscentrum Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen principieel goed. In het kader van de ondernemingsconferentie heeft de Vlaamse regering zich geëngageerd om in Vlaanderen een kenniscentrum maatschappelijk verantwoord ondernemen op te richten om verdere leer- en innovatieprocessen op dit vlak te stimuleren.
De bedoeling van het digitaal kenniscentrum is de ervaring, kennis en informatie rond toekomstgericht ondernemen in Vlaanderen te bundelen en toegankelijk te maken voor iedereen. Het moet bovendien ook een ontmoetingsplaats worden voor alle geïnteresseerden die over dit onderwerp meer informatie willen of van gedachten willen wisselen.
Met de oprichting van het digitaal kenniscentrum wil de minister ook de KMO's tegemoet komen die niet altijd de tijd of de middelen hebben om zich in het toekomstgericht ondernemen te verdiepen. Maar ook het ruime publiek moet zijn weg naar het digitaal kenniscentrum vinden. Concreet zal het kenniscentrum vier opdrachten hebben:
- aanbieden van informatie en ondersteuning op het vlak van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.
- doorverwijsfunctie naar meer gespecialiseerde personen of organisaties. Zo zal een databank ontwikkeld worden met alle mogelijke informatieaanbieders.
- bevorderen van netwerken tussen de verschillende actoren. Door bijvoorbeeld discussieplatforms te organiseren maar ook door het organiseren van workshops en congressen

- identificeren van blinde vlekken. Door het inventariseren van de bestaande kennis zullen de blinde vlekken opgespoord worden.
Het digitaal kenniscentrum is één van de initiatieven binnen het Trivisi-project. Trivisi is het totaalpakket van initiatieven en acties die de Vlaamse regering de afgelopen jaren heeft ondernomen op het toekomstgericht ondernemen in Vlaanderen te stimuleren.
Om het digitaal kenniscentrum operationeel te maken zal samengewerkt worden met verschillende actoren en zullen ook Europese middelen worden gezocht. Verwacht wordt dat het kenniscentrum in het najaar operationeel en raadpleegbaar zal zijn. Nu al kan iedereen terecht op de website www.trivisi.be voor meer informatie over toekomstgericht ondernemen alsook om op de hoogte te blijven van de initiatieven die door minister Landuyt op dit vlak genomen worden.

persinfo : Griet Deprest, woordvoerster van minister Landuyt - tel. 02 553 25 11
e-mail: persdienst.landuyt@vlaanderen.be

De persconferenties van de Vlaamse regering kunnen worden beluisterd op: www.vlaanderen.be/persconferenties


---