Politie Flevoland

Aanrijdingen met letsel

Flevoland 08-05-2004 - Op diverse locaties in Flevoland vond vrijdag een aantal aanrijdingen plaats, waarbij sprake was van letsel.

Op Urk had vrijdagmorgen een ongeval plaats tussen een 32-jarige automobilist en een 29-jarige motorrijder, beiden uit Urk. De man in de auto reed op de Ankerplaats, van de andere kant kwam de motorrijder, die rechts wilde afslaan . Op dat moment was de bestuurder van de auto net een bus aan het inhalen en kwam daardoor op de weghelft terecht, waar de motorrijder nog reed. Een botsing volgde. De man op de motor raakte gewond en moest met letsel aan rug en schaafwonden overgebracht worden naar het Zuiderzeeziekenhuis. Hij moet ter observatie een nachtje in het Lelystadse ziekenhuis blijven.

Een 25-jarige man uit Lelystad is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Havenweg in Nagele. Hij zou door nog onbekende oorzaak tegen een boom gebotst zijn. De hulpverleningsdiensten waren ter plaatse, maar het letsel van de man is niet bekend. De verkeersongevallendienst van de politie heeft de zaak in onderzoek.

In Zeewolde op de Nijkerkerweg is vrijdagavond sprake geweest van een eenzijdig ongeluk, waarbij twee inzittenden werden afgevoerd naar het Sint Jansdal ziekenhuis in Harderwijk. Een derde inzittende, een 17-jarig meisje uit Wormer raakte niet gewond. Het ongeval gebeurde in de buurt van de bushalte. Vermoedelijk is de bestuurder, een 50-jarige man uit Wormer onwel geworden en heeft daardoor de controle over de auto verloren. Hij belandde in de berm, probeerde waarschijnlijk nog bij te sturen en kwam aan de overkant tot stilstand tegen een boom.

De hulpverleningsdiensten waren ter plaatse en de bestuurder alsmede het meisje dacht achterin zat, zijn in twee ambulances overgebracht naar het ziekenhuis. De man verkeerde in een shock, het meisje klaagde over gezichtletsel. Wel droegen alle drie inzittenden een gordel, ook in de auto bevonden zich twee honden. Deze zijn opgevangen door medewerkers van de dierenambulance en tijdelijk gestald in het asiel in Harderwijk.