Binnensticht 11.00 uur

Utrecht 08-05-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Verkeerscontrole levert veel bekeuringen op

ZEIST Op vrijdag 7 mei heeft de politie op een aantal verschillende locaties in de gemeenten Zeist, Maartensdijk, Bilthoven, Groenekan, Bunnik en Driebergen-Rijssenburg een verkeerscontrole uitgevoerd.

Bij de algemene verkeerscontrole werden 103 bekeuringen uitgeschreven. De meeste bekeuringen werden geschreven voor het niet dragen van de verplichte autogordel. Maar liefst 94 bestuurders bleken de gordel niet om te hebben. Andere bekeuringen vielen voor het niet handsfree bellen met de mobiele telefoon, het niet kunnen tonen van het rijbewijs, onjuiste kentekenplaat en niet volgen verplichte rijrichting.

Mannen aangehouden voor diefstal en vernielingen

WERKHOVEN Op dinsdag 5 mei, om 02.30 uur, heeft de politie vier verdachten aangehouden op de Herenstraat in Werkhoven.

Dit gebeurde naar aanleiding van een melding dat de mannen op t Hennetje een schuur waren ingelopen en daar met twee fietsen weer uitkwamen. Door de melder werd vermoed dat de knapen zich schuldig maakten aan diefstal.

De ter plaatse gestuurde politieagenten troffen de verdachten aan op de Herenstraat. Bij het onderzoek ter plaatse troffen de agenten niet alleen de weggenomen fietsen aan maar ook een aanzienlijke hoeveelheid auto-emblemen die men kennelijk had verwijderd van geparkeerde autos. Bij de 17-jarige jongen uit Haren, de 19-jarige mannen uit Wijk bij Duurstede en Odijk en de 18-jarige man uit Ten Boer werden in totaal 20 auto-emblemen en een afgebroken autoantenne aangetroffen.

Inmiddels is er in 8 gevallen aangifte gedaan van diefstal van het auto-embleem. Eventuele benadeelden die nog geen aangifte hebben gedaan wordt geadviseerd dit alsnog te doen. De aangetroffen emblemen liggen op het politiebureau van Zeist en kunnen na het doen van de aangifte worden meegenomen.