Eemland zuid 11.00 uur

Utrecht 08-05-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Oplichting met kinderpostzegels

AMERSFOORT De bewoonster van een woning aan de Sint Janskerkhof kreeg vrijdagmorgen 7 mei, om 10.00 uur, een vrouw aan de deur die haar kinderpostzegels wilde verkopen.

Omdat de verkoopster in het gezelschap was van een ongeveer 9-jarig kind ging zij hiermee akkoord en betaalde zij 7,50 euro aan de vrouw. Zij ontving hiervoor nog geen postzegels want die zouden worden opgestuurd. Later besefte de benadeelde dat betaling van kinderpostzegels altijd met een eenmalige machtiging gebeurt. Zij vermoedt dat zij is opgelicht.

Het signalement van de vrouw luidt: licht getint uiterlijk, vermoedelijk Zuid-Europese afkomst, brildragend, ongeveer 1.65 meter lang, donkere kleding en het haar dragend in een staart.

Bromfietscontrole

AMERSFOORT Op vrijdag 7 mei, van 14.00 tot 17.30 uur, heeft de politie een bromfietscontrole gehouden op de Asch van Wijckstraat.

Bij deze controle werden 40 bromfietsen nader bekeken. Hierbij bleek dat de bestuurders het niet zo nauw namen met de verkeersregels. In 17 gevallen bleek er sprake te zijn van opgevoerde voertuigen. Bij drie bromfietsen bleken de remmen niet in orde te zijn. Een drietal eigenaren moesten hun uitlaat afstaan aan de politieagenten. Daarnaast werden er nog 16 bekeuringen uitgeschreven voor het niet hebben of niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat, geen verzekering, het niet dragen van een helm en het onterecht voeren van een oranje plaat.

Man aangehouden voor mishandeling

AMERSFOORT Op vrijdagavond 7 mei, om 15.50 uur, heeft de politie een 40-jarige inwoner uit Amersfoort aangehouden voor mishandeling van een 32-jarige plaatsgenoot.

Het slachtoffer was op het Euterpeplein geslagen en geschopt door de verdachte en ook bedreigd. De dader was na zijn daad weggelopen in de richting van een horecagelegenheid op hetzelfde plein. Omdat de politie beschikte over een nauwkeurig signalement kon de man kort daarna worden aangehouden.

Bij zijn fouillering bleek de verdachte ook in het bezit te zijn van een busje traangas.Voor zowel de mishandeling als het voorhanden hebben van traangas kreeg de man een proces-verbaal.