Lekstroom, 11.00 uur

UTRECHT 08-05-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Vernielers aangehouden
NIEUWEGEIN Zaterdagochtend, omstreeks 00.30 uur zijn twee jongens uit Nieuwegein aangehouden wegens het vernielen van tuinbeplanting en een heg.

Zaterdagochtend is de politie naar de Ziniastraat gegaan, alwaar bewoners een jongen hadden aangehouden wegens vernieling. Ter plaatse heeft de politie een 17-jarige jongen uit Nieuwegein aangehouden. De 59-jarige bewoner aan de Klaprooslaan in Nieuwegein verklaarde dat hij al weken geterroriseerd werd door onbekenden die vernielingen aanrichtten aan zijn woning.

Deze avond betrapte hij de aangehouden jongen samen met een andere jongen terwijl zij de tuinomheining vernielden en eieren tegen de ramen gooiden. De bewoner probeerde vervolgens met een getuige te voet aan te houden. De jongens bleken echter sneller en splitsten zich. De man is teruggegaan naar zijn woning en heeft de fietsen van de jongens, die zij achtergelaten hadden, in zijn garage gezet. Op zijn eigen fiets heeft hij vervolgens één van de jongens in de Ziniastraat kunnen aanhouden.

De tweede jongen, eveneens 17 jaar en afkomstig uit Nieuwegein kon niet veel later met behulp van de eerder aangehouden jongen worden aangehouden. Beide jongens zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten. Hun ouders zijn in kennis gesteld.

Rijden onder invloed
VIANEN Zaterdagochtend omstreeks 02.50 uur heeft de politie een 33-jarige vrouw uit Vianen aangehouden wegens rijden onder invloed. Na een melding dat de vrouw in haar auto al slingerend over de Voorstraat reed, is de politie ter plaatse gegaan. Aldaar bleek dat zij haar auto ook tegen een andere auto geparkeerd had. Zij is hierop aangehouden. Uit de ademanalyse op het bureau bleek dat zij 800 ug/l in haar lichaam had. Haar rijbewijs is ingevorderd en zij is heengezonden met een proces verbaal en een rijverbod van 9 uur.