Rijn & Venen, 11.15 uur

Utrecht 08-05-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Jongen lastig gevallen door man op scooter
VREELAND - De politie roept getuige(n) op naar aanleiding van een incident dat zich heeft afgespeeld op donderdag 6 mei tussen 15.30 en 15.45 uur op de Loenenseweg. Een 10-jarige jongen uit Loosdrecht fietste over de Loenenseweg in de richting van Loenen en werd lastig gevallen door een nog onbekende man op een scooter.

De man blokkeerde met zijn scooter de weg, pakte de jongen vast en bedreigde hem met een mes. Onder deze bedreiging moest de jongen zijn geslachtsdeel aan de man laten zien. Zover kwam het echter niet, want de man liet de jongen plotseling weer los. Die stapte snel weer op zijn fiets en wist veilig weg te komen.

Signalement: het gaat om een blanke man, stevig postuur die Nederlands sprak. De man droeg een bruin jack met op zijn hoofd een oude zwarte helm versierd met roze blokjes. De scooter was van het merk Peugeot, kleur bordeaux, met gele strepen op de achterzijde.

De jongen heeft in bijzijn van zijn moeder op vrijdag 7 mei aangifte gedaan. De politie heeft een onderzoek ingesteld en roept eventuele getuigen op zich te melden op het bureau Maarssen of via het telefoonnummer 0900 8844. De politie wil graag in contact komen met een groep volwassen fietsers die rond genoemd tijdstip vanuit Loenen richting Vreeland fietsten.

Diverse inbraken in autos
MIJDRECHT - Recentelijk vonden er ruim vijftien inbraken plaats in geparkeerde autos. De inbraken vonden verspreid door heel Mijdrecht plaats waarbij er sprake was van een concentratie in de wijken Twistvlied en Molenland. Zo werd op Stellingmolen gedurende de nacht van 5 op 6 mei vier autos opengebroken. Men kwam de autos binnen door het forceren van het portierslot. Veelal werd de radio/cd-speler gestolen. De politie surveilleerde extra in verband met de inbraken maar er werd niemand aangehouden. Tot op dit moment ontbreekt ieder spoor van de dader(s).

Preventiemaatregelen
Naast de extra inspanningen van de politie, kunt u ook meehelpen inbraken in autos te voorkomen door het nemen van preventiemaatregelen. Wees inbrekers en dieven vóór. Onderstaande tips helpen u op weg:

* Neem altijd de sleutel uit het contact als u uitstapt, ook al is het maar voor even. Sluit de auto af.

* Zet/draai bij het verlaten van de auto het stuur in het stuurslot.
* Neem de radio/cd-speler(of het frontje) ALTIJD uit de auto. Verstop deze NIET in de auto!

* Laat nooit kostbaarheden in de auto achter, zoals een camera, mobiele telefoon, koffer, autopapieren, geld, een creditcard.
* Laat ook geen andere goederen zichtbaar in de auto achter, zoals een (boodschappen-)tas of kleding

* Registreer en merk waardevolle goederen in uw auto.

Wilt u meer weten over preventietips? Navigeer dan via de startpagina van deze website naar Preventie. Klik rubriek Preventie aan en surf naar het onderwerp Diefstal voertuigen en u vindt daar praktische tips om inbraken te voorkomen. Neem ook eens het project Niets erin.Niets eruit! door, want onder het motto 5 x 5 Niets erin.Niets eruit wordt u gewezen op wat een overlast het met zich meebrengt als men slachtoffer wordt van een auto-inbraak:

* inbraak in je auto in 5 seconden

* aangifte doen, formulieren invullen 5 uur
* reparatie van de auto, lakschade 5 dagen
* aanschaf/inbouw/installeren apparatuur 5 weken
* nog steeds glas in je auto na 5 jaar.

Verkeersongeval letsel
MAARSSEN Vrijdagmiddag omstreeks 17.30 uur heeft er op de kruising van de Dr. Plesmanlaan met de Nic. Maesstraat een aanrijding tussen een fietser en een automobilist plaatsgevonden. De 43-jarige automobiliste uit Maarssen had de 58-jarige fietser, eveneens uit Maarssen, over het hoofd gezien en hem met de linkervoorkant aangetikt. De fietser is hierop met zijn linkerzij en hoofd op het asfalt terecht gekomen en heeft waarschijnlijk het sleutelbeen gebroken. De fietser is door de ambulance meegenomen. De automobiliste heeft een proces verbaal gekregen.