Stad Utrecht, 10.50 uur

UTRECHT 08-05-2004 - Nieuwsberichten Stad Utrecht

Diefstal met geweld
UTRECHT Op woensdag 5 mei jl. is een 61 jarige man in zijn huis aan de Japuradreef met geweld beroofd. De Utrechtenaar was alleen thuis toen een onbekende man, namens een bedrijf, aanbelde. Nadat de man was binnengelaten, trok deze een mes en vroeg om geld. De Utrechtenaar heeft hem, na een eerste weigering, 150,- gegeven, waarop de onbekende man er vandoor is gegaan in een onbekende richting. De onbekende man heeft het volgende signalement:
· blanke Nederlandse man
· leeftijd: ongeveer 40 jaar oud
· lengte: ca. 1.80 m
· donkerblond haar
· de man droeg een donkerkleurig katoenachtig jack, die open werd gedragen
· de kleding eronder was lichter dan die van het jack Indien u meer informatie heeft, die kan leiden tot aanhouding van de onbekende man, wordt u verzocht om contact op te nemen met de Politie via telefoonnummer 0900-8844.

Rijden onder invloed
UTRECHT Vrijdagavond omstreeks 20.00 uur heeft de politie op de Scharlakendreef een 29-jarige man uit Utrecht aangehouden wegens rijden onder invloed. Tijdens surveillance passeerde een personenauto, waarvan de bestuurder naar de agenten wees. De agenten hebben de bestuurder hierop staande gehouden en hierop aangesproken. De man beaamde een dolletje te willen maken met de politie. Bij de kentekenbevraging bleek dat de APK verlopen was en werd de bestuurder hiervoor bekeurd. Bij de controle bleek ook dat de man onder invloed van alcohol was en hij is hierop aangehouden. Uit de ademanalyse bleek dat de man 360 ug/l in zijn lichaam had en is heengezonden met een tweede boete en een rijverbod van drie uur.

UTRECHT Zaterdagochtend om 03.00 uur heeft de politie op de Amsterdamsestraatweg een 40-jarige man uit Utrecht aangehouden wegens rijden onder invloed. Tijdens surveillance zag de politie een voertuig midden op de weg stil staan. Toen de agenten de bestuurder wilden aanspreken, reed het voertuig een aantal meter vooruit, sloeg af en reed vervolgens weer een meter. Toen het voertuig vervolgens weer stilstond, bleek dat de man onder invloed van alcohol was. Hij weigerde echter mee te werken aan een blaastest. De man is hierop aangehouden. Uit de ademanalyse op het bureau bleek dat de man 780 ug/l in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de man is ingesloten. De man heeft een proces verbaal, een rijverbod van 9 uur, een bekeuring wegens het weigeren van een blaastest en een bekeuring wegens het niet dragen van een gordel ontvangen.