1e persbericht van zaterdag 8 mei 2004

Eindhoven 08-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie neemt 78 kilo henneptoppen in beslag

De politie heeft vrijdagavond rond 22.30 uur in een woning aan het van Langerenpad 78 kilogram henneptoppen in beslaggenomen. In de woning waren vier mannen en vier vrouwen, allen van Bulgaarse afkomst, bezig met het verwerken en knippen van hennepplanten. Zij zijn aangehouden en in verzekering gesteld. Hun identiteit wordt nader onderzocht door de vreemdelingenpolitie. Een man die juist op het moment dat de politie naar binnen wilde gaan het pand wilde verlaten is eveneens aangehouden. Het betrof een 33-jarige inwoner van Eindhoven. Ook hij is in verzekering gesteld. De hennepplanten en toppen zijn in beslaggenomen en worden vernietigd. De planten zijn afkomstig van nog onbekende hennepkwekerijen. De politie stelt een onderzoek in naar die kwekerijen.

Eindhoven: Verkeersongeval

Een man van 81 uit Geldrop is vrijdagavond rond 23.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Aalsterweg en de Stratumsedijk. Het slachtoffer reed met zijn auto over de Aalsterweg. Een man van 23 uit Beesel reed op de kruising komende vanaf de Stratumsedijk met zijn auto door rood en botste tegen de auto van het slachtoffer. De Geldroppenaar is met hoofdletsel naar het St Anna ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

Een dronken automobilist heeft zaterdagmorgen rond 1.45 uur op de A58 een verkeersongeval veroorzaakt. De automobilist, een 26-jarige man uit Utrecht, reed op de A58 en remde in een bocht waarna hij de controle over zijn auto verloor. Hij botste tegen een auto die voor hem reed. Deze auto werd bestuurd door een 64-jarige Eindhovenaar. Niemand raakte gewond. De Utrechtenaar had gedronken. Een blaastest gaf als resultaat 1,5 promille. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Dronken automobilist botst tegen boom

Zaterdagmorgen rond 2.50 uur is op de A58 een man van 31 uit Sprang-Capelle met zijn auto tegen een boom gebotst. Hij kwam met zijn auto in de berm terecht en verloor de macht over het stuur waarna hij tegen een boom botste. De man liep kneuzingen op aan zijn ribben. Hij had gedronken. Een blaastest gaf een promillage van 0,9 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bergeyk: Drie mannen aangehouden op bouwterrein

Op een bouwterrein aan het Loo in Bergeyk zijn zaterdagmorgen rond 3.00 uur drie mannen (21-20 en 20 jaar oud) uit Bergeyk aangehouden. De drie werden op heterdaad betrapt door een man uit Bergeyk die daar toezicht hield. Er was een ruit vernield en een deur opengebroken. De drie zijn overgedragen aan de politie die proces-verbaal tegen de drie opmaakt.