Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, zaterdag 8 mei

Alkmaar 08-05-2004 - 14.30 uur

Autos gestolen

Heerhugowaard, vrijdag 7 mei 2004.

Een rode Opel Kadett met het kenteken XX-48-PV is gestolen in de periode tussen donderdag 6 mei 14.00 uur en vrijdagmiddag 15.00 uur. De auto stond geparkeerd aan de A.C. op t Landtplantsoen.

Heiloo, zaterdag 8 mei 2004.

Een rode Opel Kadett met het kenteken RV-71-GF is gestolen in de nacht van vrijdag op zaterdag. De auto stond geparkeerd in een parkeervak aan De Vlei.

Vrouw beroofd van tas

Alkmaar, vrijdag 7 mei 2004.

Een 44-jarige vrouw uit Alkmaar is rond 17.00 uur beroofd van haar schoudertas in het winkelcentrum Winkelwaard. De vrouw wilde juist haar tas om de schouders doen toen een jongen op een fiets haar tas weggriste. Hij spurtte weg op zijn fiets en heeft even later de fiets aan de kant gegooid om zijn weg rennend te vervolgen. De tas is korte tijd later teruggevonden met een lege portemonnee.

Woninginbraak

Broek op Langedijk, zaterdag 8 mei 2004.

In een woning aan de Prinses Irenestraat is ingebroken tussen vrijdagavond 19.00 en 01.00 uur. De dader is via de achterzijde van de woning binnen gedrongen. Weg gehaald zijn een PC van het merk Compact en geluidsapparatuur van het merk JVC.

Vechtpartij

Bergen, zaterdag 8 mei 2004.

In en rond een uitgaansgelegenheid aan de Karel de Grotelaan ontstond een vechtpartij rond 01.15 uur. Aanleiding hiervoor was het niet toelaten van twee minderjarige meisjes. Er ontstond een schermutseling waarbij een aantal mensen betrokken raakten. Over en weer zijn tussen omstanders en portiers klappen gevallen. De politie heeft een 32-jarige portier uit Amsterdam aangehouden, een 17-jarige meisje uit Bergen, waar het allemaal om te doen was geweest, en een 20-jarige man uit Bergen. Zij zijn ingesloten voor de nacht.

Dronken bromfietser

Castricum, zaterdag 8 mei 2004.

Een dronken bromfietser uit Velsen-Noord is aangehouden op de Beverwijkerstraatweg rond 02.00 uur. De man reed slingerend en zonder licht over de stoep. Hij bleek 830 ug/ te blazen, dat is bijna viermaal meer dan is toegestaan. Hij kan zijn rijbewijs inleveren en een dagvaarding tegemoet zien.

Aanrijding met drank in het spel

Alkmaar, zaterdag 8 mei 2004.

Een 32-jarige autobestuurder uit Alkmaar heeft op de Kanaalkade een aanrijding veroorzaakt rond 02.15 uur. De man keerde over een doorgetrokken streep de auto richting Molenbuurt, waarna een achterop rijdende auto tegen de achterkant van zijn auto aanreed. Bij de controle bleek de man gedronken te hebben, hij blies 265 ug/l (tot 220 ug/l is toegestaan). Hij krijgt een dagvaarding.

Autoinbrekers aangehouden

Alkmaar, zaterdag 8 mei 2004.

Een melding van een oplettende getuige heeft geleid tot aanhouding van twee autoinbrekers. Het gaat om een 19- en 22-jarige man uit Alkmaar. Ze waren met nog een derde persoon bezig een Opel Kadett open te breken die geparkeerd stond op de Dr. Schaepmankade. De derde persoon wist te ontkomen. Beide mannen zijn ingesloten.

Vaartuig gestolen

Broek op Langedijk, zaterdag 8 mei 2004.

Een consoleboot met buitenboordmotor op een trailer is gestolen van een bedrijfsterrein aan de Vreekesweid. Dit is gebeurd in de nacht van vrijdag op zaterdag. Het betreft een rode boot van het merk Rhea. Er staan twee houten kisten achterin met stoelen erop. De motor is van het merk Suzuki, 30 pk en blauw van kleur.