Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zaterdag 8 mei

Den Helder 08-05-2004 - 14.30 uur

Aanrijding

Den Helder, vrijdag 7 mei 2004.

Op de kruising IJsselmeerstraat met de Texelstroomlaan heeft rond 15.40 uur een aanrijding plaats gevonden tussen twee personenautos. Een op de IJsselmeerstraat rijdende 56-jarige automobiliste uit Den Helder verleende geen voorrang aan de voor haar van rechts komende op de Texelstroomlaan rijdende 21-jarige autobestuurder uit Den Helder. Ze heeft de auto niet zien aankomen, zo verklaarde ze. Een 42-jarige vrouw uit Den Helder, die bij de man in de auto zat, is met onbekend letsel opgenomen in het Gemini Ziekenhuis.

Vrouw gewond

Wieringermeer, vrijdag 7 mei 2004.

Een 36-jarige vrouw uit Den Helder is rond 17.50 uur gewond geraakt door een eenzijdige aanrijding. De vrouw bestuurde haar auto over de Slootweg. Ze verloor de macht over het stuur door nog onbekende oorzaak, kwam bij een bocht naar links in de berm terecht en vervolgens belandde zij met de auto achterste voren in de sloot. De brandweer heeft de vrouw uit haar penibele positie kunnen bevrijden. Zij is met een hoofdwond en aangezichtsletsel opgenomen in het MCA.

Amokmaker ingesloten

Schagen, vrijdag 7 mei 2004.

Een 37-jarige man uit Anna Paulowna is rond 22.45 uur aangehouden nadat hij in een horecagelegenheid aan de Rensgars begon te vechten met de uitbater en een bezoeker. Tevens heeft hij met meubilair gegooid en vernielingen aangebracht. Een toevallig, en in zijn vrije tijd, passerende agent heeft de man in een houdgreep genomen en overgedragen aan dienstdoende collegas. De man is ingesloten voor de nacht.

Eenzijdig ongeval

Wieringermeer, zaterdag 8 mei 2004.

Een 33-jarige bestuurder van een bedrijfsauto uit Den Oever, is gewond geraakt in een eenzijdige aanrijding rond 02.20 uur. De man reed in noordelijke richting over de Waardweg toen hij in de bocht de berm raakte, waardoor hij na een corrigerende beweging, de rechterberm inschoot en opnieuw in de linkerberm belandde waar een greppel is. Hij heeft een hoofdwond en schouderletsel opgelopen en is daarvoor naar het Gemini Ziekenhuis vervoerd.

Man aangehouden met drugs

Den Helder, zaterdag 8 mei 2004.

Een 20-jarige man uit Den Helder is rond 03.00 uur aangehouden op de Koningstraat. De man had een hoeveelheid verdovende middelen bij zich en zou mogelijk daarin gehandeld hebben. Hij is ingesloten voor de nacht, de drugs zijn in beslag genomen.

Vechtpartij

Den Helder, zaterdag 8 mei 2004.

Een 23-jarige man uit Den Helder is aangehouden op de Prins Hendriklaan rond 03.20 uur. Hij is betrokken geweest in een vechtpartij in een uitgaansgelegenheid waarbij over en weer klappen zijn gevallen. Daarbij is een 21-jarige man uit Amsterdam gewond geraakt aan zijn gezicht. De man is ingesloten voor de nacht.

Auto gestolen

Middenmeer, zaterdag 8 mei 2004.

Een witte Opel Kadett met het kenteken DJ-VV-79 is gestolen vanaf de Breestraat. Dit is gebeurd in de nacht van brijdag op zaterdag. Het rijbewijs van de eigenaar lag nog in de auto.