Persberichten 8 mei regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 08-05-2004 - .

BEDREIGING

's-Hertogenbosch - Vrijdagavond heeft de politie in zijn woning in 's-Hertogenbosch een 30 jarige man aangehouden terzake bedreiging met de dood van zijn 54 jarige moeder. De verdachte was helemaal door het lint toen de politie ter plaatse kwam. Hij dreigde zelfs vanuit een badkamerraam naar beneden te springen maar kon door enkele agenten worden overmeesterd en aangehouden. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld.

BELLENDE AUTOMOBILIST GEEFT VALSE NAAM OP EN MAG CEL IN

Drunen - Vrijdagavond zagen agenten over de Kennedylaan een personenauto rijden waarvan de bestuurder zat te telefoneren. Bij controle werd vastgesteld dat hij onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren en werd aangehouden. Op het politiebureau bleek dat hij bij zijn eerste controle op straat een valse naam had opgegeven. Bij het natrekken van zijn juiste personalia bleek hij geen geldig rijbewijs te hebben en dat hij nog een geldboete moest betalen van ruim 610 euro. In afwachting van betaling van dit geldbedrag is hij ingesloten.

HUISVREDEBREUK

's-Hertogenbosch - Vrijdagavond is in zijn ouderlijke woning in 's-Hertogenbosch een 27-jarige man aangehouden. Hij was in zwaar beschonken toestand in de woning van zijn ouders en weigerde weg te gaan. Daarbij ontstond er een handgemeen waarop de politie ter plaatse kwam. Ook toen wenste de verdachte de woning niet te verlaten. Hij is aangehouden.

SLEUTELS WEG - RUIT VERNIELD

's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag is in een portiek van een flatgebouw aan de Rijnstraat in 's-Hertogenbosch een 32 jarige bewoner aangehouden. De man die zwaar onder invloed van alcohol verkeerde had zijn sleutel niet bij. Vervolgens moest een ruit van het portiek van de flat het ontgelden. De man ontkende de vernieling en is ingesloten.

BEKEURING WILDPLASSEN LEIDT TOT DRIE AANHOUDINGEN

's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt op de Predikheerenpoort een 38-jarige Bosschenaar bekeurd voor het wildplassen. De echtgenote van de man en haar zus beginnen zich er vervolgens mee te bemoeien, waarna de man zich met geweld tegen de politie keert. Hij wordt onder lichamelijk verzet aangehouden, waarbij de beide dames zich ook niet onbetuigd laten en eveneens worden aangehouden. Allen zijn ingesloten en zaterdagmorgen na hun verhoren in vrijheid gesteld.

VERDACHTE VAN INBRAAK AANGEHOUDEN

Heusden - In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in een bedrijf aan de Steenweg in Heusden. Van het kantoorgedeelte was een deur opengebroken. Een getuige had een man op een fiets weg zien rijden. De politie kon deze man, een 38 jarige inwoner van Waalwijk, in de nabijheid aanhouden. Hij was bij zijn aanhouding nog in het bezit van enkele zegelboekjes die uit het bedrijf weggenomen bleken te zijn.

FIETSENDIEF BETRAPT

's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag is aan de Zuid Willemsvaart een fietsendief betrapt. De verdachte, een 26 jarige man uit 's-Hertogenbosch was bezig om het slot van een fiets open te breken toen de politie er net aankwam. Hij probeerde nog weg te rennen maar kon worden achterhaald.

VERNIELING AAN POLITIEAUTO

's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Dode Nieuwstraat een 32-jarige inwoner van 's-Hertogenbosch aangehouden. De man sprong op de motorkap van een daar rijdende politieauto. Hierdoor ontstond schade aan de motorkap. Op het bureau bleek dat de man eerder in de nacht bekeurd was voor het wildplassen op de Pensmarkt in 's-Hertogenbosch en dat hij toen een valse naam opgegeven had.

RECALCITRANTE MAN AANGEHOUDEN

Sint Oedenrode - In de nacht van vrijdag op zaterdag is door personeelsleden van een jongerencentrum aan de Heuvel een 29 jarige inwoner van Sint Oedenrode verwijderd vanwege wangedrag. De verdachte, die onder invloed van alcohol verkeerde, gedroeg zich agressief en kreeg in het bijzijn van de politie een verbod om nog binnen te mogen. Hij weigerde echter te vertrekken. Hij is vervolgens aangehouden hetgeen gepaard ging met grove beledigingen aan het adres van de politie.

VERNIELING

Boxtel - In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Parallelweg Zuid een 23 jarige inwoner van Boxtel aangehouden. Hij stond in de overdekte rijwielstalling naast het NS station op een op de grond liggende grijze herenfiets van het merk Union te springen. De man was dronken en had naar eigen zeggen plots een opwelling om een fiets te vernielen. De eigenaar van de fiets is bij de politie niet bekend. Hij wordt verzocht aangifte te doen bij de politie in Boxtel.

VAN LAPTOP BESTOLEN

Uden - Twee onbekend gebleven jongens van ongeveer 15 jaar hebben vrijdagmiddag omstreeks kwart voor zes kans gezien om een 32-jarige man uit Gemert te beroven van zijn laptop. Het slachtoffer liep over het trottoir langs de Markt en droeg de laptop in de linkerhand. Hij voelde dat de laptop uit zijn hand getrokken werd waarop hij de twee jongens hard weg zag rennen tussen de geparkeerd staande auto's. Het betreft een laptop van het merk COMPAQ die was opgeborgen in een zwarte laptoptas van het merk Samsonite.

VERDACHTE VAN DIEFSTAL HANDTAS AANGEHOUDEN

Uden - In de nacht van vrijdag op zaterdag is aan de Markt in haar woonplaats Uden een 31 jarige vrouw aangehouden. Zij wordt er van verdacht in een aan de Markt gevestigde horecazaak een handtas met inhoud te hebben gestolen. De vrouw is in een andere horecazaak aan de Markt aangetroffen en was toen in het bezit van de gestolen handtas. De vrouw is voor onderzoek ingesloten.

STEEKPARTIJ MET TWEE GEWONDEN

Uden - In de nacht van vrijdag op zaterdag is er in een horecagelegenheid aan de Drossaard in Uden onenigheid ontstaan tussen enkele bezoekers. Toen een van de betrokkenen, een 24 jarige inwoner van Zeeland, die in het bijzijn was van een 23 jarige plaatsgenoot, gesommeerd werd de zaak te verlaten weigerde hij dat. Vervolgens ontstond er een handgemeen dat zich vermoedelijk buiten voortzette en waarbij de beide mannen uit Zeeland met een mes werden gestoken. Het tweetal is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft diezelfde nacht twee verdachten van 35 en 38 jaar oud en beiden wonende in Uden, aangehouden. De juiste toedracht van het gebeuren wordt uitvoerig onderzocht.

ALCOHOL IN HET VERKEER

Uden - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn vier automobilisten betrapt op het rijden onder invloed van alcoholhoudende dank. Een van hen, een 19 jarige man uit Vorstenbosch bleek bij controle op de Sint Janstraat zoveel gedronken te hebben dat zijn rijbewijs moest worden ingevorderd. Tegen allen is proces-verbaal opgemaakt.

MAN UIT ROKENDE AUTO GEHAALD

Uden - Politieagenten troffen in de nacht van vrijdag op zaterdag op het Bosveld in Uden een auto aan waarvan het inzittendengedeelte onder de rook stond. In de auto lag een 26 jarige Udenaar die niet meer aanspreekbaar was. De politie heeft de man met enige moeite uit de auto getrokken. Hij kwam daarna weer snel bij zijn positieven. De Udenaar was, omdat hij in de woning waar hij verblijft niet mag roken, in de auto gaan zitten om een sigaretje op te steken. Hij startte de motor en is daarna in een diepe slaap gevallen. Een onderzoek onder de motorkap leerde dat de startmotor en de elektrische bedrading doorgebrand waren. Bovendien was al het koelwater op. De vader van het slachtoffer heeft zich verder over zijn zoon ontfermd.

DIEVEN GESTOORD

Schaijk - In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie de melding dat er ingebroken zou worden in een op een parkeerplaats langs de A50 onder Schaijk staande vrachtauto. Ter plaatse werd een witte bestelauto aangetroffen waarvan de bedrading van het contactslot was doorverbonden. De auto was kennelijk gestolen. Van een geparkeerde vrachtauto was een deel van het zeil kapotgesneden. Er bleken enkele tientallen dozen met flatscreen computerschermen weggehaald. De dieven zijn waarschijnlijk tijdens hun activiteiten gestoord want de buit hebben ze bij hun vlucht ter plaatse achtergelaten.

MET AUTO TEGEN BOOM

Oss - In de nacht van vrijdag op zaterdag reed een 21 jarige automobilist op de kruising van de Raadhuislaan met de Kromstraat, de Kruisstraat en de Kortfoortstraat tegen een boom. Zowel de bestuurder als zijn passagier, een 22 jarige plaatsgenoot raakten gewond aan het hoofd vanwege het feit dat zij geen gordel droegen. De bestuurder is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. De inzittende is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Van de bestuurder is een blaastest afgenomen. Hij bleek onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren. Voor dit verkeersmisdrijf wordt afzonderlijk proces-verbaal opgemaakt.

RIJBEWIJS INGEVORDERD (1)

Oss - In de nacht van vrijdag op zaterdag is van een 24-jarige Ossenaar het rijbewijs ingevorderd. De man reed met zijn auto over de Vierhoeksingel en bleek bij controle wel erg diep in het glaasje te hebben gekeken.

RIJBEWIJS INGEVORDERD (2)

Oss - In de nacht van vrijdag op zaterdag is van een 19-jarige inwoner van Berghem het rijbewijs ingevorderd. De man reed, behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank over de Vierhoeksingel in Oss

RIJBEWIJS INGEVORDERD (3)
Ravenstein - In de nacht van vrijdag op zaterdag is van een 42-jarige inwoner van Ravenstein het rijbewijs ingevorderd. De man reed, behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank over de Stationssingel in Ravenstein.

ONGEVAL MET LETSEL - BESTUURDER WEIGERT BLOEDPROEF

Sint - Anthonis - In de nacht van vrijdag op zaterdag treffen surveillerende agenten in de nabijheid van een op zijn kop in een sloot langs de Sambeeksedijk in Sint Anthonis liggende personenauto, de 44 jarige bestuurder uit Sint Anthonis aan.

De man had hoofdletsel en is overgebracht naar het Maasziekenhuis in Boxmeer. Omdat hij vermoedelijk alcoholhoudende drank op had moest er een bloedproef afgenomen worden. De man weigerde echter alle medewerking. Bovendien verliet hij na behandeling, tegen het advies van de behandelend arts, het ziekenhuis.Er wordt proces-verbaal opgemaakt.