Ingezonden persbericht

!!! VOOR DIRECTE VERSPREIDING !!!

BRONVERMELDING: Insight F1 Motorsport Report

GEEN FINISH VOOR ROBERT DOORNBOS TIJDENS F3000 BARCELONA

Barcelona, 08 mei 2004 - Tijdens zijn tweede FIA International F3000 race op het circuit van Barcelona (Spanje) heeft Robert Doornbos vandaag helaas niet de finishvlag gezien. Een dusdanig ongebalanceerde wagen, als gevolg van een aanrijding van achteren na de start, belette Doornbos om zijn verdienstelijke vierde startpositie om te zetten in WK-punten.

Al jaren staat de Formule 3000 bekend als het officiële voorportaal van de Formule 1, door haar races plaats te laten vinden tijdens alle Europese F1 Grand Prix. In dit kampioenschap gaan de jonge coureurs de strijd met elkaar aan in gelijkwaardig materiaal (chassis, motoren, banden, brandstof). De vierde startplaats die de Nederlandse 'rookie' in de kwalificatie op vrijdag realiseerde, getuigde dan ook van absolute klasse.

Een te hoog toerental bij de start, doet Doornbos bij het wegrijden van de startopstelling in eerste instantie twee posities verliezen. Wanneer de 22-jarige Rotterdammer zich voor de eerste bochtencombinatie wil herpositioneren, wordt hij zowel in de zijkant (Tomas Enge) als tevens van achteren (Jeffrey van Hooijdonk) aangetikt. Bij dit incident raken de achtervleugel alsmede de wielophanging van de wagen met startnummer twee beschadigd.

Hoewel Doornbos al veel last heeft van onbalans in zijn bolide, weet de Arden International-coureur toch de bij de start verloren posities vòòr zijn verplichte pitstop goed te maken. Met een set nieuwe banden na zijn stop, wordt de onbalans in Doornbos' Lola B2/50 echter erger en erger. Omdat ook een tweede pitstop het probleem niet kan verhelpen, besluit de immer goedgeluimde Doornbos zijn wagen drie ronden voor het einde van de race definitief aan de kant te zetten.

Robert: "Het is enorm jammer dat ik mijn goede kwalificatieresultaat niet heb kunnen omzetten in WK-punten vandaag. Omdat ik bij de start in de problemen kwam kon ik aanvankelijk niet het tempo rijden wat mogelijk was met mijn wagen. Toen ik eenmaal de bij de start verloren posities had goedgemaakt, waren Liuzzi en Toccacelo al te ver weg om hen te kunnen bedreigen. Na mijn pitstop werd de onbalans in mijn auto ondraaglijk en blokkeerde ik telkens mijn linker voorwiel. Toen een tweede stop geen verandering aan het gedrag van de wagen kon geven, besloot ik veiligheidshalve de race voortijdig te verlaten."

UITSLAG RACE 02 FIA INTERNATIONAL F3000 KAMPIOENSCHAP (BARCELONA):

01. Vitantonio Liuzzi Arden International

02. Enrico Toccacelo BCN Competicion

03. Raffaele Giammaria AEZ / IE Engineering

DNF. ROBERT DOORNBOS ARDEN INTERNATIONAL

Nieuws en foto's zijn ook verkrijgbaar via Robert Doornbos' officiële website: www.robertdoornbos.com. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com)

© 2003 - 2004 All Rights Reserved - www.robertdoornbos.com