Landelijke Studenten Vakbond

t.a.v. de onderwijs- en politieke redactie

LSVb kiest nieuw bestuur

Utrecht, 8 mei 2004 - De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) heeft vandaag een nieuw bestuur voor het jaar 2004-2005 aangewezen. Zij zal het huidige bestuur op 26 juni 2004 opvolgen. De Algemene Leden Vergadering heeft de volgende mensen gekozen:

Kim Toering als voorzitter.
Kim is 24 jaar en studeert Religie en Levensbeschouwing aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Ze heeft de School voor de Journalistiek in Utrecht afgerond. Behalve in haar studie heeft Kim ook in de praktijk veel ervaring opgedaan op journalistiek gebied. Zo was zij eindredacteur van het tweemaandelijkse ledenblad en het Lustrumboek van de LSVb. Behalve in de geschreven journalistiek heeft ze ervaring opgedaan als redacteur bij lokale radio en televisie.

Gijs van Dijk als vice-voorzitter.
Gijs is 23 jaar en studeert Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. De nadruk ligt op de ontwikkeling van de verzorgingsstaat in relatie tot onderwijs en sociale zekerheid. Momenteel is hij actief in de opleidingscommissie onder voorzitterschap van Kees Schuyt. Daarnaast heeft Gijs organisatorische ervaring opgedaan bij studentenvereniging Particolarte en was hij de afgelopen jaren assistent storemanager in de kledingbranche.

Ronald Schurer als secretaris.
Ronald is 20 jaar en studeert Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de Hanzehogeschool Groningen. In zijn stage bij Vluchtelingenwerk heeft hij asielzoekers begeleid tijdens hun juridische procedures. Ronald zat van 2001 tot 2003 voor het Vooruitstrevend Overleg Studenten in de Centrale Medezeggenschapsraad, het laatste jaar als fractievoorzitter. Daarnaast is hij vanaf 2001 actief binnen de Groninger Studentenbond en sinds kort ook in de lokale politiek.

Marcel Spruit als penningmeester.
Marcel is 24 jaar en studeert Sociale Geografie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hij was van 2001 tot 2002 voorzitter van de Nijmeegse studentenvakbond AKKU. Hier heeft hij onder andere een studentenfractie opgezet voor de universiteitsraad. Ook is hij zeer betrokken geweest bij het opzetten van demonstraties voor beter hoger onderwijsbeleid.

Koen Geven als algemeen bestuurslid.
Koen is 20 jaar en studeert Cognitieve Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit Utrecht. Sinds 2002 is hij actief bij de LSVb. Hij begon als internetmedewerker en is sinds januari bestuurslid van de LSVb. Hij houdt zich bezig met internationalisering en het project LS-VBI, een onderzoek naar onderwijskwaliteit.



Landelijke Studenten Vakbond