EUROPEES PARLEMENT DEN HAAG

'De Europese voorstelling in Den Haag gaat niet door

9 april 2004

Den Haag :'De Europese Voorstelling', de expositie en het cultuurfestival dat van 8 mei tot en met 3 juli op de Hofvijver in Den Haag zou plaatsvinden, gaat niet door. De Stichting 1Europe, initiatiefnemer van het festijn, en de gemeente Den Haag hebben hiertoe gezamenlijk besloten. Het project kon niet op voldoende financiële steun rekenen om het op het gewenste kwalitatieve niveau in de residentie uit te voeren. Dit ondanks de grote steun van de gemeente Den Haag en de hulp van de Vertegenwoordiging van het Europees Parlement, de Europese Commissie, de Europese Beweging in Den Haag en het Europafonds van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook tal van ambassades hadden zich al achter het project geschaard.

Steun van de ministeries was echter een voorwaarde om de 'Europese Voorstelling' tot een succes te maken. Maar die bleef uit, omdat het project niet paste in de 'rijksbrede Europa communicatiestrategie'.

De stichting onderzoekt nu in welke andere Nederlandse steden 'De Europese Voorstelling' wel kan doorgaan. Belangstelling is er ook vanuit Europese hoofdsteden. Gekeken wordt bovendien naar de uitvoering van het project tijdens de Europese kampioenschappen voetbal in Portugal en de Olympische Spelen in Griekenland.

Met vriendelijke groeten,

Namens de Stichting 1Europe

Paul Grijpma

06 51 49 63 09


08 apr 04 16:26