Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 26 april 2004

OUDE AMBACHTENMARKT IN WINKELCENTRUM 'T GOYLAAN TE UTRECHT

Hisa Evenementen organiseert op zaterdag 8 mei in winkelcentrum 't Goylaan in het Utrechtse Hoograven een Oude Ambachtenmarkt. Van 10:00 tot 17:00 tonen mensen 40 verschillende ambachten in gepaste klederdracht. Naast het tonen van de ambachten worden de waren ook verkocht.

Mandenmaken, kantklossen, vlasbraken, vlasspinnen, goastokken, kaarsen rollen, boekbinden, klompen maken, leer bewerken, glasblazen zijn enkele voorbeelden van ambachten die u op de markt kunt tegenkomen.

Naast de ambachten is er nog veel meer te beleven tijdens de markt. Zo kunt u genieten van de volksdansvereniging Pieremachochel. Zij laten u Nederlandse volksdansen zien. Als u wilt, kunt u zelf ook mee dansen. Vanaf 12:00 kunt u kennis maken met Willem Tell, ook wel eens een wandelend wensconcert genoemd. Zijn "orkest" bestaat onder andere uit zijn nostalgische draaiorgeltje met toeters en bellen, trompet, tuba trombone en tuinslang. Daarnaast kunt u genieten van een midwinterhoorn en zult u een gevoel van sprookjesachtige vrolijkheid krijgen wanneer Ron Dorpsstraat een voorstelling geeft op zijn handdraaiorgel. Ook voor kinderen is er op de markt genoeg te doen. Spelletjes zoals Klomp Gooien, Klepel Hangen en een Groot Dominospel zijn aanwezig.

Zoals u ziet, is er genoeg entertainment op de Oude Ambachtenmarkt in winkelcentrum 't Goylaan. Voor meer informatie over de Oude Ambachtenmarkt kunt u contact opnemen met Hisa Evenementen, tel 030 - 2148591 of kijken op www.hisa.nl



Ingezonden persbericht