Ingezonden persbericht


Persbericht

27 april 2004

Georganiseerd onthaasten Inspirerend kunst en cultuur happen Gelijkgestemden ontmoeten

Het kan allemaal bij Arti & Tulipani. Al drie jaar de specialist in excursies op maat voor special-intrest groepen zoals congresgangers en beroepsverenigingen, vanaf nu ook voor individueel geïnteresseerden!

Initiatiefnemer Rein Bertlein geeft in de eerste uitgebreide Arti & Tulipani brochure een uitgelezen aanbod van excursies. Van Leeuwarden tot Thorn en van de Beemsterpolder tot Rotterdam, voor iedereen met een liefde voor kunst, cultuur en geschiedenis is er een arrangement. Zoals op 8 mei a.s. in exclusieve samenwerking met het Amsterdams Historisch Museum rond de expositie 'Breitner's Amsterdam' over de impressionistische schilder en fotograaf Breitner met o.a. een bezoek aan de tentoonstelling, een wandeling in de voetsporen van de schilder en een boottocht langs voormalige woonhuizen en ateliers van Breitner en de Tachtigers, zijn tijdgenoten.

Maar ook buiten Amsterdam is het cultureel organisatiebureau Arti & Tulipani actief. Ter gelegenheid van de 400ste geboortedag van Graaf Johan Maurits van Naussau Siegen organiseert het bureau in navolging van landen als Brazilië en Duitsland twee dagexcursies rond Maurits naar Den Haag en het Mauritshuis en naar het Duitse Kleef, waar Maurits stadhouder is geweest. Arti & Tulipani opent ook deuren die voor gewone bezoekers gesloten blijven, zo worden de deelnemers aan de excursie rond het Vredespaleis op 10 juni in Den Haag, ontvangen en rondgeleid in het Internationale Strafhof!

Arti & Tulipani stelt haar cultuurexcursies en arrangementen met zorg en expertise samen. Zij combineert lezingen, wandelingen, museumbezoek en rondleidingen met culinair genot op vaak bijzondere locaties. De begeleiding is steeds in handen van experts en kunsthistorici.

Bezoek de website www.artitulipani.com voor een uitgebreid overzicht van het excursie aanbod. Boeken en meer informatie aanvragen kan zowel online, per e-mail (info@artitulipani.com), per telefoon (020 471 31 33), per fax (020 670 95 26 als per post (Scheldestraat 12, 1078 GK Amsterdam). De brochure is ook te vinden bij diverse musea en VVV-kantoren. Graag tot ziens op een van de inspirerende culturele excursies.