Ingezonden persbericht


Persbericht

Hortus botanicus Leiden

Plantenmarkt in de Leidse Hortus botanicus

Zaterdag 8 mei 2004

Op zaterdag 8 mei wordt in de voortuin van de Hortus botanicus Leiden de jaarlijkse plantenmarkt gehouden. De plantenmarkt (dit jaar met liefst meer dan 38 deelnemers!) biedt liefhebbers, kenners en kwekers van bijzondere planten, heesters en bomen de gelegenheid elkaar rondom bezoekerscentrum 'De Wintertuin' van de Hortus te ontmoeten. Een bijzonder assortiment van vaste planten, eenjarigen, zomerbolgewassen en zaden van exotische planten wordt door een keur van kwekers aangeboden. Zij geven tevens vakkundige informatie over kweek en verzorging van uw aankoop. Naast plantenmateriaal van hoog niveau worden op de markt ook allerlei plant-aardige geschenken, decoratiemateriaal, milieuvriendelijke delicatessen en aantrekkelijke cadeautjes voor Moederdag aangeboden.

Tot de inzenders behoren Renée Zijerveld met interessante bloembollen, Hanno Hardijzer met minder algemeen bekende bomen en struiken, Rob de Nie en Jan Zandwijk met bijenplanten en de heer Hartkamp met fuchsia's. Ook de heer Corte is weer aanwezig met een collectie jonge Ginkgobomen.

De Haagsche Orchideeënvereniging biedt orchideeën aan en Fred Vosse een bijzonder assortiment rotsplanten. Zoals ieder jaar, en met veel succes, is ook kwekerij 'De Beeksterhof' met een gevarieerd aanbod van vaste planten aanwezig.

De Leidse Imkersvereniging neemt vast een voorsprong op de Bijenmarkt van 12 juni en verkoopt potjes echte Leidse honing. Doorgewinterde imkers geven informatie over het houden van bijen.

In het kader van de manifestatie 'Muziek in de Wijk' zijn er tussen 12.00 en 16.30 uur een aantal optredens van het salonorkest van de gerenommeerde Leidse Show- en Marchingband K&G die in binnen- en buitenland tijdens concoursen al vele prijzen behaalde.

Kortom, de plantenmarkt is een dag waarop het zoemt van de activiteiten en bedrijvigheid.

De entree tot de Hortus botanicus geldt tijdens de Plantenmarkt als normaal.

(Een bestand op hogere resolutie kan worden aangevraagd via: veen@hortus.leidenuniv.nl)

Plantenmarkt in de Leidse Hortus botanicus

Waar

Rondom bezoekerscentrum 'De Wintertuin' van de Hortus botanicus Leiden, Rapenburg 73, Leiden

Wanneer

Zaterdag 8 mei 2004 van 10 - 17 uur. De Hortus botanicus is open tot 18 uur.

Kosten

Volwassenen

¤ 4,-

Kinderen 4-12 jaar, Rabo-MK, NS-MK, CJP

¤ 2,-

Hortusvriendenkaart en Museumkaart

Geldig

Aan de redactie:

Voor informatie over de Plantenmarkt kunt u contact opnemen met:

Carla Teune en/of Stans van der Veen - Hortus botanicus Leiden 071-5275144

27 april 2004, Leiden

Stans van der Veen
Hortus botanicus Leiden Publiek en Informatie/Pr & Information

P.O.Box 9516 2300 RA Leiden
t (0031) 071 - 5275144
f (0031) 071 - 5275199
e veen@hortus.leidenuniv.nl
s www.hortusleiden.nl