TROS


Televisie
AAP & CO
Uitzending zaterdag 8 mei
Nederland 2 - 17.28 uur

AAP & CO VOLGT OPVANG VOOR NEUSBEREN IN PORTUGAL

In de vierde aflevering van AAP & CO op zaterdag 8 mei reist David van Gennep voor de tweede keer naar Lagos in Portugal en hoopt dat het verblijf voor de neusberen uit Almere inmiddels klaar en 'ontsnappingsveilig' is. En niet dat hij nogmaals verrast wordt, zoals de vorige keer, toen hij ervan uitging dat de opvang van prairiehonden en neusberen helemaal in orde was, maar uiteindelijk zelf met de verzorgers het verblijf voor de prairiehonden moest aanpassen waardoor de dieren toch hun intrek konden nemen.

De neusberen worden voorlopig in twee kleine binnenverblijven ondergebracht. Bij aankomst blijkt dat door het natte lenteweer het verblijf nog steeds niet helemaal af is. Met grote spoed worden nu de laatste werkzaamheden verricht zodat David-voor hij terugvliegt naar Nederland-erbij kan zijn als de neusberen hun nieuwe onderkomen verkennen.

Zorilla, één van de bavianen die uit Worns in Duitsland bij AAP is gekomen, is hoogzwanger en wil maar niet bevallen. Dierenartsen Marno en Marnix vrezen dat de baby niet meer leeft en besluiten in te grijpen. Zorilla wordt verdoofd en naar de ziekenboeg gebracht.