Gemeente Amersfoort

Groningerstraat en Mondriaanlaan twee dagen afgesloten voor verkeer; vanaf 12 mei Eemplein in gebruik

datum: 3 mei 2004

De Groningerstraat en de Mondriaanlaan zijn in verband met asfalteringswerkzaamheden van zaterdagochtend 8 mei (06:00 uur) tot zondagmiddag 9 mei (18:00 uur) afgesloten voor verkeer. In de week die volgt worden de werkzaamheden afgerond; vanaf 12 mei kan gemotoriseerd verkeer via het Eemplein en de Groningerstraat het Soesterkwartier in en uit.

De afsluiting is noodzakelijk om de aansluitingen van de Groningerstraat op het Eemplein definitief te maken. Bij de Mondriaanlaan wordt de aansluiting van de vervallen tijdelijke route naar het Stationsplein Noord via de voormalige Nijverheidsweg voltooid.

Omleidingsroutes
De route voor verkeer van en naar het Soesterkwartier loopt in dit weekend via de Twentseweg en de Amsterdamseweg. Met behulp van borden wordt het verkeer omgeleid. Fietsers kunnen gebruik maken van de Brouwerstunnel. Het NS-station is met de auto bereikbaar via de Stationsstraat. Supermarkten Dirk van den Broek en Edah blijven vanaf de Amsterdamseweg (Eemplein) via de nieuw aangelegde Groningerstraat wel bereikbaar. De noordingang van het station aan het Piet Mondriaanplein is alleen lopend en per fiets bereikbaar via de doorsteek aan het eind van de Pieter Pijpersstraat.

Eemplein in gebruik
Op maandag 10 en dinsdag 11 mei vinden afrondende werkzaamheden plaats. Wijkinwaarts ondervindt het verkeer geen hinder; wijkuitwaarts stuit het verkeer op een omleiding. Vanaf woensdag 12 mei is alles klaar en kan het autoverkeer via het Eemplein en de Groningerstraat de wijk in en uit.