Ministerie van Justitie


http://www.justitie.nl

Annette Dijkstra
070 370 4888

4459
04.05.04

Minister donner bij open dag dienst justitiele inrichtingen

Minister Donner van Justitie is op 8 mei 2004 aanwezig bij de Nationale Open Dag van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). De minister is om 11.30 uur in de PI-Haaglanden om aan een rondleiding deel te nemen.
Aan de Open dag doen 40 locaties mee. Verspreid over het hele land kunnen huizen van bewaring, gevangenissen, tbs-klinieken en justitiële jeugdinrichtingen worden bezocht. Ook de detentiecentra in Zeist en Roermond openen de deuren voor bezoekers. In totaal hebben ruim 8000 mensen zich aangemeld. Met de Open dag wil DJI een ieder de gelegenheid geven een inrichting te bekijken. Publiek kan met eigen ogen zien hoe het er aan toegaat in de diverse inrichtingen. Dit kan meer duidelijkheid verschaffen over het leven in een inrichting en eventuele misverstanden wegnemen. Hoewel de Open dag een gezamenlijke actie is, geeft elke inrichting zelf invulling aan het programma. Dit betekent dat aangeboden activiteiten zoals rondleidingen en presentaties, per locatie kunnen verschillen.
In april heeft DJI de Open dag onder de aandacht gebracht bij het publiek door dagbladadvertenties.

Met 86 justitiële inrichtingen en meer dan 16.000 medewerkers behoort DJI tot één van de grootste organisaties van Nederland. De Dienst Justitiële Inrichtingen is een agentschap van het ministerie van Justitie. De tenuitvoerlegging van straffen en maatregelen vindt plaats in drie sectoren: sector Gevangeniswezen, sector Justitiële Jeugdinrichtingen, sector TBS en sinds begin 2003 ook binnen de Tijdelijke Directie Bijzondere Voorzieningen.

Noot voor de redactie/