Partij van de Arbeid


Den Haag, 6 mei 2004


Wouter Bos en Steve Stevaert brengen bezoek aan Rotterdam


Op zaterdag 8 mei brengt een delegatie van de Belgische zusterpartij van de PvdA, de SP.a., een bezoek aan Rotterdam. De delegatie bestaat onder andere uit SP.a.-partijvoorzitter Steve Stevaert, minister van Begroting Johan van de Lanotte, minister van werk en pensioenen Frank Vandenbroucke, minister van duurzame ontwikkeling en consumentenzaken Freya van den Bossche en de burgemeester van Antwerpen Patrick Janssens.


Om 11.30 uur arriveert de Belgische delegatie aan de achterzijde van het Centraal Station in Rotterdam. Aansluitend vervolgt de reis zich te voet naar restaurant Engels, Stationsplein 45, alwaar PvdA-delegatie zich bij de Belgische groep aansluit.


Na de lunch, om 13.00 uur, splits de delegatie zich op in twee groepen. De eerste groep, met onder andere PvdA-leider Wouter Bos, PvdA-voorzitter Ruud Koole en SP.a.-partijvoorzitter Steve Stevaert, trekt met een historische tram door Rotterdam met als eindpunt halte Blaak. Tijdens de rit wordt er gediscussieerd over de problemen die het Rotterdamse openbaar vervoer ondervindt, met als gevolg het verdwijnen van bus- en tramlijnen. Om 13.30 uur trekt de groep al flyerend over de markt richting de Centrale Bibliotheek.


De tweede groep loopt om 13.00 uur vanaf het Centraal Station via de markt naar de Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110. Tijdens de voettocht worden flyers uitgedeeld en gaan de sociaal-democraten met voorbijgangers in gesprek.


Om 13.50 uur spreken Bos en Stevaert, voor de ingang van de bibliotheek, voorbijgangers toe over het nut van internationale samenwerking, de uitwisseling tussen de twee partijen en roepen zij omstanders op om op donderdag 10 juni te gaan stemmen.


Aansluitend, rond 14.00 uur, volgt een debat in de hal van de bibliotheek. Allereerst zal het debat over openbaar vervoer worden afgerond. Daarna debatteren de sociaal-democraten over het VMBO. Tijdens dit debat wordt met name gesproken over de voorkeur voor de preventieve aanpak ten opzichte van de repressieve aanpak (zie de PvdA-uitgave Lang leve het VMBO!). De bijeenkomst wordt om 15.00 uur afgesloten met korte statements van Stevaert en Bos.




Partij van de Arbeid