PERSBERICHT - 2004-01-13

Landelijke Fietsdag in teken van Architectuur & Design

De 31ste Landelijke Fietsdag (LFD), die op zaterdag 8 mei wordt gehouden, staat dit jaar in het teken van Architectuur & Design. Een en ander betekent dat een groot aantal fietsroutes zodanig wordt aangelegd dat de fietsers tussendoor òf kunnen genieten van architectonische panoramas òf kunnen afstappen om een bezoek te brengen aan bijzondere gebouwen of huizen.

De LFD - traditiegetrouw op de tweede zaterdag in mei wordt georganiseerd door het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) in samenwerking met een groot aantal VVVs en vrijwilligers. Jaarlijks zijn er gemiddeld ruim 200.000 deelnemers, die vanaf ruim 440 startplaatsen vertrekken. Nieuw is dit jaar de verdubbeling van het aantal Routes voor Kids en de Extra Lange Routes voor de echte fanatiekelingen.

In (cultuur)toeristische zin is 2004 benoemd tot Architectuur & Designjaar. Dat betekent dat er op veel plaatsen in het land activiteiten en evenementen in het teken daarvan worden gehouden.

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen is dé marketing en promotie-organisatie die het toeristisch en zakelijk reisverkeer naar en in Nederland bevordert. Het hoofdkantoor is gevestigd in Leidschendam en het NBTC heeft een wereldwijd netwerk van Vestigingen.