Digitale Gemeente Houten

Speciale kinderroute tijdens Landelijke Fietsdag Houten

woensdag 14 april 2004 - Bron: Gemeente Houten

Zaterdag 8 mei is Landelijke Fietsdag en die gaat in Houten uiteraard niet onopgemerkt voorbij. Deelnemers kunnen kiezen uit twee fietsroutes, die de gemeente samen met Wielertoerclub WTC Houten heeft uitgezet. Naast de klassieke tocht van 42 kilometer, is het dit jaar voor het eerst mogelijk je in te schrijven voor een speciale kinderroute van 18 kilometer.

Een unieke gelegenheid voor jonge fietsliefhebbers om op sportieve wijze de omgeving van Houten beter te leren kennen. Bovendien valt er onderweg van alles te beleven. De weersomstandigheden hebben we niet in de hand, maar wie de kinderroute rijdt, weet zeker dat hij of zij een afwisselende tocht voor de boeg heeft. Je fietst door de mooie landelijke en bosrijke omgeving van Houten en Bunnik. De appelbomen staan in bloei en bij de boerderijen die je passeert, zijn veel jonge dieren te zien. Onderweg kom je allerlei feestelijke activiteiten tegen, die speciaal voor deze dag georganiseerd zijn.

Wat kom je tegen?

- Bij de start ontvang je een aardige verrassing;
- Boerderijen langs de route zijn opengesteld;
- In Fort Vechten kunnen kinderen van 6-8 jaar op ontdekkingstocht;
- Op vertoon van het gedrukte exemplaar van je kinderroute krijg je bij Stayokay Bunnik de jeugdherberg aan de Rhijnauwenselaan korting op een kinderijsje;

- In tuinarchitectuurpark Makeblijde en Fort Vechten kan je van de horeca gebruikmaken zonder eerst entree te hoeven betalen;
- In een uitkijkpost van de Vogelbescherming kun je weidevogels spotten;

- Fort Rhijnauwen organiseert een rondleiding voor bezoekers van 10 jaar of ouder;

- Wie voor 17.00 uur bij de finish zijn gestempelde routebeschrijving inlevert, ontvangt een medaille.

Kortom: een groot feest langs de route, jij rijdt toch ook mee? Trouwens, als je 18 kilometer te weinig vindt en je wilt de 'grote-mensenroute' rijden, mag dat natuurlijk ook. Die voert je door Bunnik, Zeist, Austerlitz en Driebergen of Doorn mag je zelf kiezen. Onderweg kun je stoppen bij de schaapskooi in Zeist, de kaasboerderij in Doorn, de ijskelder van Huis Doorn en korenmolen Rijn & Weert in Werkhoven.

Voorverkoop
Zaterdag 24 april start de voorverkoop van beide fietsroutes in het Wooninformatiecentrum (Onderdoor 23). Daar zijn ze tot en met 7 mei verkrijgbaar voor 3 per stuk. Op Landelijke Fietsdag zelf, zaterdag 8 mei, zijn de routes vanaf 9.00 uur te koop bij het vertrekpunt van de ritten: het clubhuis van Wielertoerclub WTC Houten aan de Korte Schaft.

Vragen over de fietsroutes? Neem dan gerust contact op met het Wooninformatiecentrum, telefoon (030) 63 92 800, e-mail wic@houten.nl. Zie ook www.landelijkefietsdag.nl.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).