Ingezonden persbericht


Kunstenaarsoverleg Vught

Secretariaat: Kampenhout 1 5262 JR Vught, Telefoon 073 - 656 16 40

PERSBERICHT Vught, April 2004.

Kunstroute 2004 Kunstenaarsoverleg Vught (KOV)

Na de succesvolle Art Fairs in het voormalig tuincentrum Intratuin de afgelopen twee jaar, organiseert Kunstenaarsoverleg Vught van 8 mei tot en met 31 mei de Kunstroute 2004. Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van het KOV hebben de leden een wandelroute samengesteld in het centrum van Vught. De kunstwerken en installaties die daar te zien zijn hebben als inspiratiebron diverse aspecten van de gemeente Vught, zoals het nieuwe gemeentewapen, discussiepunten binnen de gemeenteraad, de Vughtse natuurgebieden, de gilden, alsmede het Nationaal monument Kamp Vught. De werken zijn in het Reeburgpark, het Raadhuispark, het Vughts Historisch Museum, de bibliotheek, het voormalig politiebureau en een aantal etalages te bezichtigen. Een plattegrond met routebeschrijving is verkrijgbaar bij het Gemeentelijk Informatiecentrum, de bibliotheek, Boekhandel Bruna en op de meeste locaties. Deze flyer geeft ook een korte toelichting op de kunstwerken.

De KOV Kunstroute 2004 wordt officieel geopend op zaterdag 8 mei om 10.30 uur door de burgemeester van Vught, de Heer Jan de Groot. Locatie: de majestueuze dode beuk in het Reeburgpark, waar de opening met een symbolische handeling wordt verricht. Daarna wordt de kunstroute gelopen met als afsluiting een drankje bij de Kunstuitleen Vught.

De deelnemende kunstenaars zijn: Jan-Hein Arens, Joep Arons, Jon Brand, Wim van Hassel, Els Hollestelle, Riete van Hooren-de Haas, Hans van der Horst, Sjef Hurkens, Rietje J.-Huijser, Nora de Jong, Ineke van Koningsbruggen, Jan-Clemens Lampe, Jolinde van Poppel, Paula Punte-Cammaert, Theo Reusing, Marianne van Schaijk, Gerard van Selst, Emilie van Spaendonck, Patrice Vermeer, Carla Weijers en Lon Willems.

Kunstroute 2004 Kunstenaarsoverleg Vught
8 mei t/m 31 mei 2004;
Opening 8 mei, 10.30 uur op locatie Boxtelseweg/Willem van Beuningenlaan. Alle dagen op diverse locaties vrij toegankelijk en in het Vughts Historisch Museum (zo, di, do 13.00-17.00 uur)

Ter attentie van redactie:
Bijlagen: WORD-files "Locaties KOV Kunstroute 2004" en "Kunstenaars en werken KOV Kunstroute 2004" voor losse kaders.