Open dag EuroCave Nederland, The Wine & Food Association en New World Wineries
EuroCave Nederland, The Wine & Food Association en New World Wineries
presenteren op zaterdag 8 mei:
SPELEN MET LUCHT EN TEMPERATUUR
Op 8 mei a.s. organiseert EuroCave Nederland in Waalwijk in samenwerking met The Wine & Food Association in Amsterdam en New World Wineries in Nijswiller een speciale Open Dag, waarbij alles draait om het optimaal genieten van wijn.
Velen van u kennen het wel: u organiseert een feestelijk diner, opent een bijzondere fles wijn, speciaal voor deze gelegenheid bewaard.... En vervolgens smaakt die wijn minder goed dan u gehoopt had. Wellicht merken uw gasten het niet, maar voor u persoonlijk is het een gevoelige domper op de feestvreugde
De kans is echter groot dat er met de wijn in kwestie niets mis was.
Tijdens de Open Dag op 8 mei a.s. leert u dergelijke teleurstellingen te voorkomen en komt u alles te weten over het in optimale conditie bewaren en serveren van wijn. De volgende thema's zullen centraal staan:
- Bewaarmogelijkheden
- Spelen met de serveertemperatuur
- Decanteren
Temperatuur en lucht
Speciale gasten zijn Jan van Lissum en Fred Nijhuis (The Wine & Food Association), die beide kunnen bogen op een jarenlange, uitgebreide wijnproefervaring. Naast een korte basiscursus wijnproeven (om 11:00 en 13:00 uur), verzorgen zij drie keer (12:00, 14:00 en 16:00 uur) een boeiende presentatie annex proeverij, waarbij het gaat om serveertemperatuur en decanteren. U leert er hoe sterk de serveertemperatuur en het decanteren de aroma's en smaak van wijnen kunnen beïnvloeden en hoe je met deze aspecten kunt 'spelen', bijvoorbeeld om een wijn beter te laten aansluiten bij een gerecht.
Australische topwijnen
De wijnselectie wordt deze dag verzorgd door John en Tanja Schell (New World Wineries). Het gespecialiseerde assortiment aan Australische wijnen dat New World Wineries te bieden heeft, toont aan dat dit 'nieuwe' wijnland niet alleen makkelijke supermarktwijnen voortbrengt, maar zich ook in het topsegment en de restaurantsector uitstekend thuis voelt. Het gaat daarbij vooral om kleinere producenten, voor wie terroir, microklimaat en druivenexpressie sleutelwoorden zijn. Op 8 mei komen tijdens de proeverijen diverse witte en rode wijnen aan bod, die gekenmerkt worden door een goed bewaarpotentieel en niet misstaan tijdens een fraai diner.
Wijn bewaren
Tot slot kunt u uitgebreid kennismaken met de diverse bewaarmogelijkheden die EuroCave Nederland u te bieden heeft, uiteenlopend van oplegsystemen tot klimaatkasten, geschikt van huiskamer tot professionele wijnkelder.
Aanmelding
De Open Dag is speciaal bestemd voor de echte wijnliefhebber die zijn wijnen met zorg en aandacht behandelt. Toegang is gratis, mits u zich tevoren aanmeldt. Gelieve uw naam, adres en eventuele bedrijfsgegevens vóór 1 mei a.s. te mailen naar:
Zaterdag 8 mei, 10:00 - 17:00 uur
EuroCave Nederland
Prof. Eykmanweg 5
5144 ND WAALWIJK
tel. 0416 344400
fax 0416 344227
www.eurocave.nl