Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Zaterdag 8 mei 2004

Landelijke Fietsdag; ook in Barendrecht

BARENDRECHT (donderdag 29 april) - Zaterdag 8 mei 2004 wordt in Nederland voor de 31e keer de Landelijke Fietsdag gehouden. Dit jaar is er ook een route door en rond Barendrecht uitgezet. De Landelijke Fietsdag is een initiatief van de VVV en het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen en in Barendrecht is de organisatie in handen van de Brede School Carnisselande. De opbrengst van de Landelijke Fietsdag gaat dit jaar naar de KWF Kankerbestrijding.

Wie in Barendrecht mee wil doen aan de Landelijke Fietsdag kan zaterdag 8 mei tussen 9.00 en 17.00 uur starten bij het opstappunt aan het Middeldijkerplein in Barendrecht-Carnisselande (gebouw Waterpoort). Voor 3 euro krijgt men een routebeschrijving van de 35 kilometer lange Oude Maas tocht. Deze route voert voornamelijk door Barendrecht en langs de Oude Maas, maar ook voor een deel door Rotterdam-Zuid en Albrandswaard. Wie de tocht volbrengt, krijgt bij terugkeer op het Middeldijkerplein een medaille.

Ook de wethouder doet mee!
Vorig jaar namen ruim 200.000 mensen deel aan de Landelijke Fietsdag, en ook dit jaar houdt de organisatie rekening met een dergelijk aantal. Hoeveel mensen de route door Barendrecht zullen rijden is nog afwachten, maar zeker is wel dat er in ieder geval een team van de gemeente Barendrecht aan de start zal verschijnen. Dit team, onder aanvoering van wethouder sportzaken Ett Schoehuizen, zal rond 9.00 uur starten. Dus, volg het goede voorbeeld van de wethouder, steun de KWF Kankerbestrijding en doe dit jaar ook mee aan de Landelijke Fietsdag.

Thema: architectuur & design
Behalve in Barendrecht zijn er zaterdag 8 mei verspreid door heel Nederland nog ruim 400 andere opstappunten. De 31e Landelijke Fietsdag staat dit jaar in het teken van Architectuur & Design. Tijdens de fietsroutes wordt daarom extra de nadruk gelegd op 'Het decor van Nederland'. Zo kan men tussendoor genieten van architectonische panorama's en in sommige gevallen is het ook mogelijk om een bezoek te brengen aan bijzondere gebouwen of huizen. Tegelijk met de Landelijke Fietsdag wordt overigens ook de Nationale molendag gehouden. De Pendrechtse Molen aan de Charloisse Lagedijk zal daarom de hele dag van 9.00 tot 16.30 uur feestelijk versierd malen en bovendien is er van alles te zien. Zo is er een demonstratie met roofvogels, er worden schapen geschoren en bij voldoende wind zal de molen malen en zal molenaar Barend Zinkweg laten zien hoe in vroeger jaren een polder werd droog gehouden. Wie zaterdag 8 mei de Nationale Molendag en de Landelijke Fietsdag wil combineren heeft geluk, want de 35 kilometer lange Oude Maas tocht voert min of meer langs de Pendrechtse Molen.

Meer informatie
Meer informatie over de Landelijke Fietsdag vindt u op www.landelijkefietsdag.nl, op www.lekkerweg.nl of bij één van de vele VVV-kantoren. Op de internetsites kunt u tevens terecht voor informatie over andere opstap- en voorverkooppunten in Nederland. De routekaarten voor de Oude Maas tocht (inclusief stempelkaart) zijn in de voorverkoop voor 3 euro verkrijgbaar bij gebouw Waterpoort aan het Middeldijkerplein.

Noot voor de pers,