Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6

6511 PP Nijmegen

Telefoon (024) 329 91 11

Telefax (024) 329 23 78

E-mail gemeente@nijmegen.nl


Postadres

Postbus 9105

6500 HG Nijmegen

persbericht
EMBARGO TOT 8 MEI 13.00 UUR

|Datum Nummer persbericht        |
|7 mei 2004 c046                 |
Voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Truud Knappstein, doorkiesnummer 3292380

De heer H.T.M. (Hans) van Oppenraaij (63) Lid in de Orde van Oranje Nassau

Hans van Oppenraaij heeft met zijn dansschool voor dames- en herenparen een belangrijke bijdrage aan de bevordering van de emancipatie van homoseksuelen in Nederland. Voor zijn inzet krijgt Van Oppenraaij een koninklijke onderscheiding. Hij wordt op 8 mei Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Twintig jaar geleden startte Van Oppenraaij dansschool SideStep in Nijmegen waar stijldansles wordt gegeven aan damesparen en herenparen. Toen Van Oppenraaij daar twintig jaar geleden mee begon, was dit allerminst vanzelfsprekend. SideStep is de eerste professionele dansschool op dit gebied. In de "reguliere" danswereld wekte dit nogal wat verbazing temeer omdat de heer Van Oppenraaij een professionele dansleraar is en aan internationale danswedstrijden heeft deelgenomen. In 2003 heeft Van Oppenraaij zijn werkzaamheden als dansleraar beëindigd. De dansschool is in en om Nijmegen een begrip en voorziet in een behoefte tot ver buiten de regio. Er komen leerlingen uit Arnhem, Eindhoven, Den Bosch, Zutphen, Harderwijk enzovoort. Van Oppenraaij is sedert 1995 de organisator van de 'open Nederlandse Stijldansampioenschappen voor Dames- en Herenparen' die jaarlijks in Nijmegen wordt gehouden. Het is aan de inspanningen en het enthousiasme van Van Oppenraaij te danken dat 'De Open Nederlandse Stijldanskampioenschappen voor Damesparen en Herenparen' is uitgegroeid tot de belangrijkste Europese wedstrijd op dit gebied. Internationaal worden de kampioenschappen op hetzelfde niveau geplaatst als de danswedstrijden tijdens de Eurogames en de Gay Games.

Zaterdag 8 mei om 13.00 uur wordt de koninklijke onderscheiding, tijdens de 10de Open Nederlandse Stijldanskampioenschappen voor Damesparen en Herenparen, uitgereikt door burgemeester Mw. dr. G. ter Horst in De Vereeniging.


---- --