Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ruil of verkoop je fiets op de
eerste Fietsmarkt in Oosterhesselen

OOSTERHESSELEN ­ Voor de eerste keer in Nederland wordt in Oosterhesselen een unieke particuliere tweedehands Fietsmarkt gehouden. Iedereen, die een fiets wil kopen, verkopen, inruilen voor een betere, of accessoires wil aanschaffen of verkopen kan goede zaken doen op 8 mei tijdens de Fietsmarkt. Zomaar weggeven mag natuurlijk ook.

,,Nederland heeft een fietsenpark van bijna achttien miljoen fietsen'', weet organisator Bert Dijenborgh. ,,Ook in Zuid-Drenthe staan duizenden fietsen langdurig ongebruikt in de schuur of in de garage. De Fietsmarkt kan voor veel verkopers een leuke bijverdienste zijn in deze economisch gezien, barre tijden. Een buitenkans voor diegene, die op zoek is naar een leuke fiets, voor een aantrekkelijke prijs.''

De Fietsmarkt valt samen met de landelijke fietsdag. Dit jaar is er geen landelijk startpunt, maar worden de deelnemers per provincie weggeschoten. De start in de provincie Drenthe is ook in Oosterhesselen. De organisatie rekent op een groot aantal particuliere verkopers en kopers tijdens de eerste Fietsmarkt. De Fietsmarkt is te vinden op een afgesloten terrein langs de Burgemeester de Kockstraat tussen café Deen en eetcafé Lindeboom. In Oosterhesselen is op 8 mei ook de traditionele rommelmarkt van de plaatselijke gymnastiekvereniging.

Wie zijn of haar fiets wil verkopen, kan zich tijdens de beurs inschrijven voor slechts vijf euro per fiets. Registratie van de aangeboden en verkochte fietsen is verplicht. De Fietsmarkt is geopend van 8.30 tot 17.00 uur. Er is extra parkeerruimte geregeld in verband met de te verwachten grote toestroom van deelnemers en bezoekers.