Ingezonden persbericht


Persbericht

'Doe de Streekproef®' startsein landelijke samenwerking boerderijwinkels

+ agenda streekproducten-proeverijen

b9043e.gif

Zaterdag 8 mei wordt op diverse plaatsen het startsein gegeven van de landelijke campagne 'Doe de Streekproef®'. De campagne is een initiatief van boerderijwinkels die samen werken op het gebied van promotie, assortimentsontwikkeling en kennisuitwisseling. Zij organiseren proeverijen van karakteristieke producten uit de eigen streek. In mei en juni worden in totaal 23 proeverijen georganiseerd in Groningen, Gelderland, Overijssel, Zuid-Holland, Utrecht en Limburg. Met de slogan 'Doe de Streekproef®' worden de producten en de winkels onder de aandacht gebracht van een breed publiek.

De actie is een initiatief van diverse regionale samenwerkingsverbanden van boerderijwinkels of Landwinkels. In deze winkels zijn producten te koop die afkomstig zijn van de eigen boerderij of van collega's uit de streek. Daarnaast worden er ter aanvulling op het assortiment ook producten uitgewisseld met collega's uit andere streken.

In samenwerking met de stichting Streekeigen Producten Nederland (SPN) en de Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland (LTO) worden regionale boerderijwinkelformules (Landwinkels) op elkaar afgestemd. Om de betrouwbaarheid van boerderijwinkels te onderstrepen wordt een gezamenlijke kwaliteitsstandaard afgesproken en worden afspraken gemaakt over bijvoorbeeld het assortiment. Hiermee wordt de herkenbaarheid voor de consument vergroot, zonder dat de specifieke regionale identiteit verloren gaat. Het is de bedoeling om binnen enkele jaren een landelijke dekking te hebben van meer dan 100 winkels.

Met de campagne Doe de Streekproef® treedt het samenwerkingsverband voor het eerst naar buiten. Het publiek kan kennismaken met de producten uit de eigen streek en met producten van collega's. Daarnaast wordt via diverse activiteiten en acties invulling gegeven aan de streek-beleving. Zo is er bijvoorbeeld een speciale Doe de Streekproef® draagtas waarin een streekproductenpakket wordt aangeboden tegen een vaste prijs.

Kijk op www.doedestreekproef.nl voor de agenda met de deelnemers en activiteiten.

Proeven en genieten met Doe de Streekproef®

Voor de redactie:

De Doe de Streekproef® campagne wordt gecoördineerd door Streekeigen Producten Nederland

contactpersoon: Pieter-Jan Brandsma

telefoon: 0317-497747

mail: pjbrandsma@streekwijzer.nl