Ingezonden persbericht

http://www.buitenhoftv.nl

Uitzending : zondag 9 mei, ca. 12.05-13.05 uur, Nederland 3 (herhaling maandag 10 mei ca. 14:00 uur)

// Jeroen van der Veer over Shell

Shell
Goed nieuws voor Shell: de benzineprijs is hoger dan ooit. Maar tegelijkertijd blijven de verkeerd geschatte reserves het concern achtervolgen.
Een gesprek hierover met Jeroen van der Veer, sinds twee maanden de nieuwe topman van Shell.

De wetenschap
Te gast de internationaal vermaarde wetenschapper Hans Clevers, mededirecteur van het Hubrecht laboratorium in Utrecht. Onlangs ontving hij in Zwitserland de prestigieuze Louis-Jeantet prijs voor zijn onderzoek naar het ontstaan van darmkanker.

Toekomst van het Stedelijk
Verder een discussie tussen Wim van Krimpen (directeur Gemeentemuseum Den Haag) en Hannah Belliot (Wethouder van Amsterdam) over de toekomst van het Stedelijk museum in de hoofdstad.

Gastcolumnist
Gastcolumnist is Dia Flinterman, vice-president in de Rechtbank Groningen en lid van de RSJ, de Raad voor Strafrechttoepassing en Jeugdbescherming.

p.s. de genoemde onderwerpen zijn onder voorbehoud, en kunnen door ontwikkelingen in de actualiteit nog veranderen.

Woon het Europese Lijsttrekkersdebat van Buitenhof bij!
In het eerste grote televisiedebat op zondag 23 mei zullen de Europese lijsttrekkers met de degens met elkaar kruisen vanuit De Beurs van Berlage. Onder leiding van Paul Witteman discussiëren Max van den Berg (PvdA), Camiel Eurlings (CDA), Jules Maaten (VVD) en Kathalijne Buitenweg (GroenLinks) over actuele Europese kwesties. U kunt daar bij zijn als gast. Ga naar http://www.buitenhoftv.nl/ en meld u aan als gast! U kunt ook bellen met 0900-0123 (op werkdagen).

Presentatie:

Peter van Ingen

Columnist:

Dia Flinterman

Eindredactie:
Rob de Lange

Webredacteur:

Ralf van Kouwen

Een productie van NPS/VARA/VPRO. Bekijk voor de meest actuele informatie onze website : http://www.buitenhoftv.nl