Stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht 09-05-2004 - Nieuwsberichten Stad Utrecht

Ongeval met letsel
UTRECHT Zaterdagavond omstreeks 19.00 uur is op de Donaudreef ter hoogte van de Hermesdreef een 5-jarige jongen uit Utrecht aangereden door een auto. De jongen liep vanaf de stoep van de Donaudreef achter zijn bal aan de weg op. Tegelijkertijd reed een 60-jarige automobiliste uit Utrecht over de Donaudreef en zij kon niet meer tijd stoppen. Hierbij reed zij met lage snelheid tegen de jongen aan. De jongen is met licht letsel door de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Later op de avond is de jongen uit het ziekenhuis ontslagen.

Inbrekers aangehouden
UTRECHT - Zaterdagavond omstreeks 22.15 uur heeft de politie drie minderjarige inbrekers van een pand aan de van Loonlaan te Utrecht aangehouden.
Tijdens het opvolgen van een melding zagen agenten twee jongens op straat staan en een derde uit de struiken komen lopen. Op het moment van aanspreken, constateerden de agenten dat er een raam van het pand open stond en dat het raam vernield was. De agenten hebben hierop de jongens (in de leeftijd van 13 tot 15 jaar, allen afkomstig uit Utrecht) aangehouden wegens diefstal. De jongens zijn vervolgens overgebracht naar het bureau en ingesloten.

UTRECHT Zondagochtend omstreeks 02.30 uur heeft de politie een 32-jarige inbreker uit Haarlem aangehouden. Naar aanleiding van een melding van een inbraak is de politie naar de Mariahoek gegaan. Aldaar bleken twee bewoners de inbreker in de woning vast te houden wegens inbraak. De agenten hebben de inbreker aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Winkeldiefstal met bedreiging
UTRECHT Zaterdagmiddag omstreeks 15.00 uur is de politie naar de Oudegracht gegaan in verband met een melding dat een winkeldief buiten was aangehouden. Ter plaatse bleek dat de verdachte ontkomen was en dat er sprake was geweest van bedreiging met een mes door de dief.

De onbekende winkeldief bleek een jas gestolen te hebben en onder zijn eigen jas aangetrokken te hebben. Hierop verliet de dief de winkel en veroorzaakte zo alarm. Een 29-jarige medewerker van de winkel is achter de dief aangerend en kreeg hem op de Oudegracht te pakken. Daarbij werd hij door een voorbijganger geholpen. De dief ontkende eerst iets gestolen te hebben en maakte daarbij zijn rugzak leeg. In de rugzak bleek een groot zakmes aanwezig te zijn. Nadat de tas weer was ingepakt, weigerde de dief mee te lopen naar de winkel. Uiteindelijk bleek dat de dief de jas onder zijn kleding aanhad. De dief heeft de jas vervolgens teruggegeven. Toen bleek dat de winkelmedewerker hem toch wilde aanhouden, trok hij het mes uit de rugzak, vouwde deze open en bedreigde hiermee zowel de winkelmedewerker als de voorbijganger. Hierop besloten de winkelmedewerker en de voorbijganger de man te laten gaan, die vervolgens de Abraham Doelensteeg in ging en uit het zicht raakte.

De dief heeft het volgende signalement: een blanke man, vermoedelijk tussen de 20 en 25 jaar oud, lengte tussen de 175 en 180 cm, Nederlandse nationaliteit, tenger postuur, bruinrood/rossig haar en heeft een licht pokdalig en opvallend bleek gezicht. De man droeg een halflang zwart canvas jack met daaronder een antracietkleurige dunne trui, blauwe spijkerbroek, chocoladebruine schoenen en een zwarte rugzak.
Indien u meer informatie hebt welke kan leiden tot het aanhouden van de winkeldief, verzoeken wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Vernieling
UTRECHT Zaterdagmiddag rond 17.30 uur kreeg de politie een melding dat er bij het Kantorencomplex aan het Moreelsepark een 47-jarige Utrechtenaar zich op verboden terrein bevond. Ter plaatse troffen de agenten de man aan, die onder controle werd gehouden door twee personeelsleden. De man bevond zich niet alleen op verboden terrein, maar had eveneens een raam van de toegangsdeur van het kantorencomplex vernield.
De agenten hebben de man hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Onderweg begon de man in de auto met kracht tegen het portier van de auto aan te schoppen en kopstoten te geven tegen het raam. De agenten hebben hierop de man een nekklem aangelegd en onder controle gehouden.
Op het bureau begon de man in de ophoudruimte wederom kopstoten te geven ten het raam van de ophoudruimte en liep hierdoor een hoofdwond op. Bij het overbrengen van de man naar een observatiecel, weigerde de man te lopen, waarop de hij aan zijn armen over de grond naar de cel toe is gesleept. De man is voorgeleid en heeft een proces verbaal gekregen wegens vernieling en een bekeuring wegens het zich bevinden op verboden terrein.