Politie Flevoland

Alcoholcontrole

Almere 09-05-2004 - In Almere werd zaterdagnacht gecontroleerd op alcohol in het verkeer. Dat gebeurde op meerdere locaties in Stad-Oost, namelijk de Parkwijklaan, Veluwedreef en de Vrijheidsdreef. In totaal honderd voertuigen werden gecontroleerd. Drie keer bleek er teveel alcohol in het spel te zijn.

Een 47-jarige Almeerder, een 21-jarige Almeerder en een 19-jarige man ook uit Almere werden beboet. De automobilist van 21 jaar had net iets teveel gedronken, maar bleek in verband met eerder gepleegde verkeersovertredingen geen rijbewijs te hebben. Dit was eerder al ingenomen, vandaar dat de bestuurder nu dus reed tijdens een rijontzegging. Daarvoor kreeg hij een apart procesverbaal. Ook de Almeerder van 19 jaar, kreeg een extra procesverbaal, omdat uit gegevens bleek dat hij al eerder voor hetzelfde vergrijp was bekeurd.

In Stad -Oost werd overigens die nacht op twee andere locaties ook een verkeerscontrole gehouden. Op de Landdrostdreef en Hogering. Een 49-jarige bestuurder uit Almere moest op die laatstgenoemde locatie zijn rijbewijs inleveren, omdat hij een promillage had van 1,4.