Politie Flevoland

Rijbewijs ingevorderd

Flevoland 09-05-2004 - In het noorden van Flevoland bleek zaterdagnacht een aantal automobilisten onder invloed te zijn. In één geval werd het rijbewijs ingevorderd.

Vanwege het feit dat hij na ademanalyse een promillage had van 1.6 is zaterdagnacht het rijbewijs ingevorderd van een 42-jarige Lelystedeling. Hij reed op de Zuigerplasdreef en moest blazen. Na verdere controle werden de gevolgen zichtbaar: teveel alcohol en invordering van het rijbewijs.

Op de Hanzeweg in Dronten bleek zaterdagnacht een 24-jarige Kampenaar onder invloed te rijden. Zijn promillage bleek twee keer te hoog. Goed voor een boete en rijverbod. Op Urk werd aan de Rotholm zaterdagnacht een 20-jarige man staande gehouden. Hij bleek na controle en analyse een promillage te hebben van 0,8. Goed voor een boete en rijverbod en mogelijk meer, omdat het niet de eerste keer was dat de Urker gepakt werd voor rijden onder invloed.

In Emmeloord op de Brouwerskamp werd een 56-jarige vrouw uit Nagele aangehouden. Ze rook niet alleen naar alcohol, na controle bleek haar rijbewijs ingevorderd te zijn. Haar promillage bleek uiteindelijk 1,3 te zijn. Daarop is de wagen in beslaggenomen en is het aan justitie om te beslissen wat er nu verder gaat gebeuren. Waarschijnlijk zal de vrouw zich voor de rechter moeten verantwoorden.