Rijn & Venen, 11.25 uur

Utrecht 09-05-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Mishandeling
VINKEVEEN Tijdens een etentje in een restaurant aan de Baambrugse Zuwe is een 25-jarige man uit Vinkeveen zaterdagavond omstreeks 22.15 uur mishandeld. De man was samen met zijn vrienden aan het eten en maakte meerdere fotos. Dat werd niet gewaardeerd door een klant die aan een andere tafel zat. Na enige woordenwisselingen werd de andere klant naar buiten gedirigeerd. Halverwege zijn weg naar buiten pakte hij een glazen stolp en gooide deze in de richting van de groep. De stolp kwam op tafel terecht en de man uit Vinkeveen kreeg glassplinters in zijn arm en een knal op zijn hoofd. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bedreiger aangehouden
MAARSSEN Zaterdagavond omstreeks 21.20 uur is een 27-jarige man uit Odijk in een voetbalkooi aan het Antilopespoor verbaal bedreigd door een onbekende man. De Odijker is hierop op zijn fiets gestapt en weggefietst. Hij werd echter door de andere man te voet met een mes achtervolgd. De man is rechtstreeks naar het politiebureau gefietst om aangifte te doen. De bedreiger was inmiddels op het Antilopespoor voor een ander feit aangehouden en is later eveneens voor deze bedreiging aangehouden.

Afsteken bommen
MIJDRECHT - Op zaterdagmiddag omstreeks 14.30 uur heeft de politie vier jongeren aangehouden wegens vandalisme. Naar aanleiding van een melding aan het bureau dat jongeren de vorige avond en op zaterdagmiddag bommen afstaken op de Aquamarijn. De politie is ter plaatse gegaan en zagen daar vier jongeren staan, die weg wilden rennen. Bij het uitstappen ontplofte een zelfgemaakte vuurwerkbom. Hierop werden vier jongeren aangehouden (3 jongens, 1 meisje, leeftijden van 14 tot 17 jaar, afkomstig uit Mijdrecht, Woerden en Enkhuizen). De jongeren zijn overgebracht naar het bureau, alwaar ze zijn voorgeleid. De ouders zijn in kennis gesteld.