Eemland zuid 11.30 uur

Utrecht 09-05-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Man aangehouden voor mishandeling

AMERSFOORT Op zondag 9 mei, om 02.45 uur, heeft de politie op de Hof twee mannen aangehouden voor mishandeling.

De aanhouding was het gevolg van een vechtpartij die daarvoor had plaatsgevonden. Een 28-jarige inwoner uit Amersfoort was uit een horecagelegenheid verwijderd omdat hij vrouwelijke klanten lastig viel. Toen hij daarna verhaal kwam halen met enige vrienden liep het uit de hand. Hij sloeg en schopte hierbij in op een 41-jarige Amersfoorter. Op het moment dat de ter plaatse gearriveerde politie de verdachte aanhield, ontstond er een tweede vechtpartij tussen de vrienden van de aangehouden verdachte en de aangever. Een van de vrienden, een 23-jarige Amersfoorter, werd hierna eveneens aangehouden.

Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en krijgen een proces-verbaal.

Man raakt stereo-installatie kwijt

HOOGLAND De politie heeft zaterdagavond 8 mei, om 17.30 uur, een stereo-installatie inbeslaggenomen van een 56-jarige bewoner op de Zandkamp.

Naar aanleiding van een melding constateerden ter plaatse gestuurde politieagenten dat de man de volumeknop van zijn installatie erg ruim stond. In eerste instantie hebben de agenten de installatie zachter gezet maar daar was de bewoner het niet mee eens. Toen de man zelf zijn volumeknop weer ging bedienen, werd de installatie inbeslaggenomen. De man, die onder invloed van alcoholhoudende drank was, dreigde hierna met zijn auto naar Amersfoort te rijden. Om dit voorkomen kreeg hij een rijverbod maar dit maakte weinig indruk. De verdachte trok zijn jas aan en wekte de indruk in zijn auto te stappen. Op grond van de Politiewet werd de verdachte hierna aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Hij kreeg een proces-verbaal. De stereo-installatie blijft op het politiebureau.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT De politie heeft zaterdagmorgen, om 06.00 uur, een 33-jarige inwoner uit Soest aangehouden voor het rijden onder invloed.

De man zat in eerste instantie als bijrijder in de auto van zijn 23-jarige vriendin uit Soest. Zij werd als bestuurder gecontroleerd op de Amsterdamsestraatweg en bleek te hebben gedronken. De man wilde hierna zelf naar huis rijden maar dat werd hem niet toegestaan door de politieagenten. Ook zijn adem rook naar alcohol en vermoed werd dat ook de man teveel had gedronken. Op de ademtestapparatuur blies de verdachte een F waaruit bleek dat hij teveel had gedronken om nog te mogen rijden.

Tijdens de afhandeling van het proces-verbaal tegen zijn vriendin bleef de man op het politiebureau wachten tot zij weer naar huis mochten.

Nadat zij om 05.10 uur het bureau mocht verlaten zagen de agenten een half uur later wederom hetzelfde voertuig rijden. Dit keer met de man achter het stuur.

Hij werd aangehouden en blies 480 ug/l.

Ook de man kreeg nu een proces-verbaal en beiden mogen zich verantwoorden voor de rechter.