Politie Groningen

Persberichten zondag 9 mei 2004

Provincie Groningen 09-05-2004 -

Harkstede: taxichauffeur raakt rijbewijs kwijt
De politie heeft zaterdagnacht aan de Hoofdweg in Harkstede het rijbewijs van een 33-jarige taxichauffeur ingevorderd. De man reed in een taxi (geen passagiers) in de richting van Scharmer. Zijn snelheid werd met de laser vastgesteld op 114 km per uur, terwijl ter plaatse 50 mag worden gereden. Tegen de chauffeur is proces-verbaal opgemaakt. De man moest zijn rijbewijs bij de politie achterlaten.

Slochteren: mannen aangehouden
Op het terrein van een tankstation aan de Korenmolendreef in Slochteren heeft de politie zaterdagnacht drie mannen in de leeftijd van 41, 25 en 21 jaar aangehouden. De mannen werd door getuigen opgemerkt toen ze met een auto met aanhangwagen het terrein opreden en tussen autos rondscharrelden. Toen ze een bedrijfspand wilden binnengaan werden ze aangesproken en werd de politie gebeld. Alle drie de verdachten werden door de politie meegenomen en zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. In de auto en in de aanhangwagen van de verdachten trof de politie gereedschap en metalen aan. Onderzocht wordt of deze goederen ook van diefstal afkomstig zijn.

Nieuwe Pekela: mannen aangehouden
Een 21-jarige man uit Oude Pekela en een 17-jarige man uit Nieuwe Pekela zijn zaterdagavond door de politie aangehouden bij een sporthal aan de Berkenlaan in Nieuwe Pekela. Surveillerende agenten betrapten het tweetal toen zijn met een windbuks schoten op een deur van de sporthal. Daarin waren inmiddels enkele gaten ontstaan. Tevens waren er op de deur, vermoedelijk ook door de verdachten, nazieteksten aangebracht. Bij de 21-jarige man trof de politie tevens een tweetal messen, 5 xtc-pillen en een vlag met een hakenkruis aan. De verdachten zijn meegenomen naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Onderzocht wordt tevens of verdachten verantwoordelijk zijn voor het aanbrengen van hakenkruizen op een school in Nieuwe Pekela, eind januari.

Hoogezand: alcomobilist
Wegens rijden onder invloed heeft de politie zaterdagnacht in de Van Heemskerckstraat in Hoogezand een 43-jarige automobilist uit Sappemeer aangehouden. Bij een routinecontrole bleek de man te veel te hebben gedronken. Hij werd voor de ademanalyse meegenomen naar het bureau. Daar werd 1.17 promille alcohol vastgesteld. Na verhoor is de verdachte met een rijverbod van 5 uur heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Hoogezand: hennep kwekerijtje
In een woning aan de Mansholtstraat in Hoogezand trof de politie na zaterdagmiddag na een tip een mini hennepkwekerij aan. Er werden 32 hennepplanten en kweekapparatuur in beslag genomen. Planten en apparatuur zijn in overleg met Officier van Justitie vernietigd. Tegen de bewoner van het pand, een 28-jarige man, is proces-verbaal opgemaakt.

Doezum: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Provinciale Weg in Doezum is zaterdagavond een 33-jarige vrouw uit Roden gewond geraakt. De vrouw reed in de richting van Marum en haalde een andere auto in. Ze kwam daarbij frontaal in botsing met een uit tegenovergestelde richting komende auto, bestuurd door een 27-jarige man uit Sneek. Door de botsing belandde de auto van de vrouw uit Roden op een hek van een woning. De bestuurster kwam bekneld te zitten in haar zwaar beschadigde auto en is door de brandweer bevrijd. Ze is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Ook de auto van de andere bestuurder raakte zwaar beschadigd en is door een berger afgevoerd.

Harkstede: gewonde bij sloopwerkzaamheden
Tijdens sloopwerkzaamheden aan de Hamweg in Harkstede is zaterdag morgen een 18-jarige inwoner van Harkstede gewond geraakt. Het slachtoffer was samen met een andere man bezig een schuur af te breken. Tijdens het slopen van een muur viel de muur om waarbij het slachtoffer onder stenen werd bedolven. Hij kon op eigen kracht onder de stenen vandaan komen maar moest met een aantal hechtwonden naar een ziekenhuis worden gebracht.

Ten Boer: inbraak in kerk
In een kerk aan de Wigboldstraat in Ten Boer werd in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De inbrekers kwamen de kerk binnen door een raam te vernielen. Het is nog niet bekend of er iets wordt vermist. Ook in een bijgebouwtje van de kerk werd ingebroken. Hij kwamen de daders binnen door een deur te vernielen. Uit het gebouw wordt geluidsapparatuur vermist.

Delfzijl: clandestiene zender
In samenwerking met de politie heeft de opsporingsdienst van het agentschap Telecom van het Ministerie van Economische zaken zaterdagavond een einde gemaakt aan de uitzendingen van de illegale zender DUSTY. De eigenaar van de zender, een 38-jarige man uit Delfzijl, zond uit vanuit een woning aan de Castorstraat in Delfzijl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Zijn apparatuur is in beslag genomen.

Groningen: marechaussee aangehouden voor belediging politie In de Peperstraat in Groningen heeft de politie zaterdagnacht een 18-jarige man uit de gemeente Marum aangehouden. De man liep in de Peperstraat en schold zonder aanleiding een voetpatrouille van de politie uit. De man werd daarop voor belediging aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat de verdachte in dienst is bij de Koninklijke Marechaussee. Hij daarop overgedragen aan de politiedienst van de Koninklijke Marechaussee

Groningen: jongen beroofd van bromfiets
Een 16-jarige jongen uit Leek is zaterdagnacht in de Kleine Leliestraat in Groningen beroofd van zijn brommer. De jongen had gewerkt en wilde naar huis gaan. Terwijl hij zijn bromfiets van het slot haalde werd hij door twee onbekende mannen op een fiets benaderd. Eén van de passanten trok direct daarop aan de brommer, terwijl de andere man hem schopte en sloeg. Daarop zag één van de verdachten kans er met de brommer vandoor te gaan. De andere verdween op de fiets. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: tientallen bekeuringen bij samenkomst jongen automobilisten

Aan het Sontplein in Groningen heeft de politie zaterdagavond in korte tijd 21 processen-verbaal opgemaakt tegen een aantal jongen automobilisten die deelnamen aan een samenkomst op de parkeerplaats aan het Sontplein. Bij de samenkomst waren ongeveer 500 jongeren met zon 250 autos betrokken. De bekeuringen werden onder andere uitgeschreven voor verkeersgevaarlijk gedrag en het voeren van allerlei verboden verlichting. Van drie bestuurders, in de leeftijd van 27, 21 en 18 jaar uit respectievelijk Hoogezand, Harkema en Bedum werd het rijbewijs ingevorderd wegens gevaarlijk rijgedrag. Ook hun autos zijn door de politie in beslag genomen. De verdachte maakten zogenaamde spinnings en burn-outs met hun wagens. In overleg met de organisatoren van de bijeenkomst kon illegaal racen worden voorkomen.

Haren: jonge doorrijder aangehouden
Bij een woning aan de Windeweg in Haren heeft de politie zaterdagavond een 16-jarige jongen uit Nieuw Bergen (Limb.) en een 16-jarige jongen uit Haren aangehouden. Beide knapen bleken er op te zijn getrokken met de auto van de Limburgse jongen, waarmee hij met zijn ouders op bezoek was in Haren. In de Anjerlaan in Haren botsten de knapen met de wagen tegen een geparkeerde auto. Na de aanrijdingen reden ze door en brachten de auto terug naar de Windeweg. Daar werden ze door de politie aangetroffen. Uit politieonderzoek is gebleken dat de knaap uit Nieuw Bergen de auto ten tijde van de aanrijding bestuurde. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor rijden zonder rijbewijs en doorrijden na een aanrijding.

Groningen: man aangehouden
De politie heeft zaterdagmiddag aan het Damsterdiep een 33-jarige Groninger aangehouden. De man had aan de Oosterkade aan voorbijgangers een viool te koop aangeboden voor 8 euro. De passanten belden de politie en agenten troffen de man op het Damsterdiep aan. Hij was nog in het bezit van de viool. De man werd meegenomen naar het bureau waar hij tijden het verhoor bekende de viool in Leek te hebben gestolen. De politie zoekt uit waar exact. De man is na verhoor heengezonden.

Groningen: burgers assisteren politie
In een kledingwinkel in de Herestraat heeft de politie zaterdagmiddag een 31-jarige man uit Groningen aangehouden. De man stal een zestal poloshirts in een geprepareerde doos. Hij werd betrapt door klanten die winkelpersoneel waarschuwden. Medewerkers van de winkel hielden de verdachte op in afwachting van de politie. De man bleek ook nog in het bezit te zijn van een rugzak van een winkelbezoeker. Agenten namen de man mee maar onderweg naar de politieauto, zag de verdachte, die geboeid was, kans te vluchten. Hij rende via het Hoogstraatje naar de Gelkingestraat. Op zijn vlucht in de richting van de Grote Markt werd de man door burgers tegengehouden en overgedragen aan een achtervolgende politieman. De verdachte bekende de diefstal. Hij is na verhoor heengezonden. Tegen de man is tevens proces-verbaal opgemaakt voor het opgeven van een valse naam.

Groningen: inbreker aangehouden
Een 28-jarige man uit Epe is zaterdagmorgen door de politie aangehouden in de Hoekstraat in Groningen. De man wordt ervan verdacht eerder op de ochtend te hebben ingebroken bij een tweetal winkels in de Oude Kijk in t Jatstraat in Groningen. Hij werd daarbij gezien en later overlopen door een getuige. De man ging ervandoor maar kon worden aangehouden op aanwijzing van getuigen. Bij zijn aanhouding was de man in het bezit van computerapparatuur. Vermoedelijk is dat gestolen uit een gebouw van de Rijksuniversiteit. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.