Politie Drenthe

Zondag

Emmen 09-05-2004

Onder invloed de bosjes in
KLAZIENAVEEN Een 19-jarige man uit Nedza (Polen) is zaterdagavond aangehouden op De Streek. De man bleek onder invloed te zijn en was met een auto in een bocht rechtdoor gereden de bosjes in. Aan het bureau blies hij 1.15 promille. Na verhoor kreeg hij een dagvaarding mee.

Bromfietser onder invloed
TYNAARLO Een 16-jarige inwoner van Tynaarlo werd zondagmorgen aangehouden omdat hij met teveel drank op een bromfiets bestuurde. Hij trok de aandacht van de politie omdat hij en zijn passagier geen helm droegen. De bestuurder werd aangehouden en blies 0.7 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Verder kregen beide jongemannen een bekeuring voor het niet dragen van een helm.

Alcoholcontrole
EMMEN Bij een alcoholcontrole in de gemeente Emmen zijn in de nacht van zaterdag op zondag 3 bestuurders aangehouden. In totaal werden 411 bestuurders gecontroleerd.

Op de Holstraat had een 49-jarige bestuurster uit Valthe teveel op. De blaastest gaf een promillage van 0.75. Snelrecht werd toegepast.

Op de Hondsrugweg bleek na een blaastest dat een 32-jarige bestuurder uit Emmen 0.9 promille in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een dagvaarding mee.

Bij dezelfde controle op de Hondsrugweg werd een 37-jarige man uit Emmen gecontroleerd. Na aanhouding blies de man 1.5 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.

Crossmotor gestolen
RODEN Zaterdag is uit een tuin aan de Dreesdestraat een crossmotor gestolen. In de tuin, welke afgesloten is middels een hekwerk, stonden meerdere motoren. Een witte crossmotor van het merk KTM is door de dieven meegenomen. De handelswaarde van de motor wordt geschat op 2.500,- euro.

Tas uit auto gestolen
EMMEN Een 26-jarige inwoonster parkeerde zaterdagmorgen haar auto in het Kerkpad. In verband met haar werkzaamheden voor Icare moest zij in de flat zijn. Toen zij een poosje later terug kwam bij haar auto, bleek de achterruit te zijn ingeslagen en was haar tas gestolen. In de tas zat haar portemonnee met wat kleingeld en verder nog wat persoonlijke goederen.

IJzeren lamellen gestolen
NIEUW WEERDINGE Bij een bedrijf aan de Vledders zijn tussen vrijdagmiddag en zaterdagmorgen 25 ijzeren lamellen gestolen. De ijzeren lamellen worden gebruikt in de vuilverwerking en moesten gereinigd worden. Zij zijn erg zwaar en vertegenwoordigen een waarde van in totaal 10.000,- euro.

Inbreker aangehouden
EMMEN Zaterdagnacht is een 38-jarige inwoner van Emmen aangehouden, nadat hij eerder op de dag had ingebroken had in een pand aan de Dennenlaan.
In de namiddag werd er in gebroken in het pand en de eigenaar zag nog juist de inbreker uit een raam klimmen. Aan de hand van het signalement van meerdere getuige, die de man hadden zien rennen en fietsen kon hij zaterdagnacht worden aangehouden in een woning aan de Ruinerbrink. De man is ingesloten en het onderzoek wordt voortgezet.

Winkeldief betrapt
MEPPEL Zaterdagmiddag werd bij een winkel aan de Kruisstraat een 20-jarige man uit Putten aangehouden op verdenking van diefstal. Bij onderzoek door de politie bleek dat de man meerdere kledingstukken in zijn rugzak had gestopt, met een totale warde van ruim 100,- euro, die hij niet betaald had aan de kassa. Na verhoor heeft de man en dagvaarding meegekregen.

Vernielers aangehouden
HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag werden twee 20-jarige inwoners van Hoogeveen aangehouden ter zake vernieling. De politie zag dat op de Dr. G.H. Amshoffweg enkele verkeersborden door de jongens van de palen werden getrokken. Zij werden aangehouden en meegenomen. Na verhoor mochten ze naar huis. Binnenkort krijgen beiden een acceptgiro met een boete van 100,-euro.

Daders mishandelingen aangehouden
HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag ontstond er een vechtpartijtje voor een uitgaansgelegenheid aan de Hoofdstraat. Een 45-jarige portier, die de vechtenden wilde scheiden kreeg enkele klappen in zijn gezicht. De dader, een 17-jarige inwoner van Dalen, werd aangehouden en verhoord. Proces-verbaal wordt tegen de jongen opgemaakt.

ASSEN In een uitgaansgelegenheid aan de Brinkstraat werd een 19-jarige man uit Assen gelagen door een 59-jarige inwoner van Assen. De onenigheid zette zich buiten voort, waarbij over en weer wat klappen vielen. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn hand. De verdachte is aangehouden en ingesloten. Aanleiding van de mishandeling is nog niet duidelijk en het onderzoek zal worden voortgezet.

HOOGEVEEN Op de Grote Kerkstraat ontstond zaterdagnacht onenigheid tussen een groep mensen, waarbij over en weer klappen vielen. Ter zake mishandeling en openlijke geweldpleging werden twee mannen van 20 jaar uit Hoogeveen aangehouden en ingesloten. Een 19-jarige inwoner uit Hoogeveen is vermoedelijk met een bierglas tegen zijn hoofd geslagen. Hij bekwam daardoor een forse hoofdwond en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. De politie is nog bezig met het onderzoek en het is nog niet duidelijk wat de aanleiding is geweest.

Man met mes gestoken
HOOGEVEEN Zaterdagavond is een 16-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden, nadat hij een jongen slagen had met een fles en gestoken had met een mes. Een groep jongelui stond aan de Fresiastraat, toen er onenigheid ontstond over, vermoedelijk, eerdere relaties van de jongelui. Het slachtoffer, een 16-jarige jongen uit Hoogeveen, kreeg een klap met een fles op zijn hoofd en werd even daarna met een mes in de rug gestoken. De steekwond is gehecht en behandeld op de huisartsenpost. De verdachte is ingesloten en het onderzoek loopt nog.

Motorrijder gewond
ASSEN Aan de Balkenweg is zondagmorgen een motorrijder gewond geraakt bij een ongeval. De man, een 31-jarige inwoner van Soest, is vermoedelijk met zijn motor in de berm terechtgekomen en bij de poging uit de berm te komen onderuit gegaan. Hij gleed door met zijn motor en kwam daarbij tegen enkele betonnen blokken terecht. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het Wilhelmina ziekenhuis in Assen.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156.
Ernest Zinsmeyer, tel. 0592-361127 of 06-22 66 2875.zal de voorlichting vanaf maandagmorgen 10 mei om 08.00 uur overnemen. info@politie-drenthe.nl