1e persbericht van zondag 9 mei 2004

Eindhoven 09-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Diefstal auto

Zaterdag overdag is in de Parklaan een witte Suzuki Alto met het kenteken PJ-GL-34 gestolen.

Eindhoven: Fietsendief gepakt

Zondag om 0.50 uur is op het Achterom een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden. Agenten zagen hem met een gesloten damesfiets sjouwen. De fiets bleek gestolen te zijn. De man die vaker fietsen steelt is in verzekering gesteld.

Helmond: Brand in hennepkwekerij

Zaterdagavond rond 20.15 uur brak brand uit in een woning aan de Tiendstraat. De brand was ontstaan op zolder waar een hennepkwekerij was onderbracht. De apparatuur van de hennepkwekerij was ook de oorzaak van de brand. De kwekerij bestond uit ongeveer 330 volgroeide planten. De brandweer had het vuur snel onder controle. De restanten van de hennepkwekerij zijn in beslaggenomen. Tegen de bewoners, een man van 29 en een vrouw van 23 wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Jongen gewond na aanrijding met dronken automobilist.

Een jongen van 16 uit Aarle Rixtel is zaterdagavond rond 23.25 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Kanaaldijk Noord West en Steenweg. Een 53-jarige automobilist uit Helmond reed op de kruising door groen maar kon de nog overstekende jongen niet ontwijken. De jongen liep een gebroken neus en kneuzingen op. Hij is naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto had gedronken. Hij blies op het politiebureau 1,4 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Diefstal auto

In de nacht van zaterdag op zondag is in de J.A. Carpstraat een witte Nissan Vanette met het kenteken VX-70-FF gestolen.

Veldhoven: Bejaarde vrouw lastig gevallen

Een vrouw van 72 uit Veldhoven is zaterdagavond rond 23.15 uur lastig gevallen door een nog onbekende jongen. De jongen belde bij de vrouw aan en hij deed zich voor als haar kleinzoon. Toen de vrouw de deur opende begon de jongen het slachtoffer onzedelijk te betasten. De vrouw wist de jongen naar buiten te duwen waarna ze de politie belde.

Eersel: Motorrijder gaat onderuit

Een 30-jarige motorrijder uit Bladel is zaterdag 8 mei rond 15.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Habraken. In een bocht verloor hij de controle over zijn motor en ging onderuit. Het slachtoffer brak zijn bovenbeen en is opgenomen in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven.

Reusel: Rijbewijs kwijt na veroorzaken verkeersongeval

Zaterdag rond 19.45 uur veroorzaakte een 55-jarige Reuselnaar een verkeersongeval op de kruising Turnhoutseweg. Hij kwam met zijn auto van de Ziekbleek en sloeg op de kruising links af. Een 27-jarige automobilist uit Arendonk kon de auto niet meer ontwijken. De bestuurder uit Reusel had gedronken. Een ademtest gaf en promillage van 1,05. Een vrouw

( leeftijd niet bekend) die bij hem in de auto zat, is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Het rijbewijs van de Reuselnaar is ingenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Best: Inbrekers overlopen bij inbraak

Zaterdagavond rond 23.45 uur werd ingebroken in een bedrijf aan de Waal in Best. De inbrekers hadden een ruit vernield en hadden buiten al vijf computers en twee flatscreen schermen klaar staan om mee te nemen toen de politie ter plaatse kwam. De dieven vluchtten met een auto die klaar stond. De politie heeft de auto achtervolgd via Best, Boxtel terug naar Son maar verloor de auto uiteindelijk uit het oog.