Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zondag 9 mei

Den Helder 09-05-2004 - 14.00 uur

Aanhanger met fietsen gestolen

Callantsoog, zaterdag 8 mei 2004.

Van een parkeerplaats bij een bungalowpark aan de Abbestederweg is in de nacht van vrijdag op zaterdag een aanhanger met vier fietsen gestolen. De aanhangwagen stond niet op slot. Het betreft de volgende fietsen: een blauwe Douglas, een zwarte en grijze Batavus en een groene Gazelle.

Spartamet in brand

Den Helder, zaterdag 8 mei 2004.

Op de Beatrixtraat is rond 16.50 uur een spartamet in brand gevolgen ter hoogte van het Kanonnenpleintje. Een getuige verklaarde dat het voertuig in brand is gestoken. De brandweer heeft het brandje gedoofd. De fiets staat aan het politiebureau.

Verdachte man aangehouden

Den Helder, zondag 9 mei 2004.

Naar aanleiding van een melding van een getuige heeft de politie een 22-jarige man uit Den Helder aangehouden rond 00.10 uur in een achtertuin aan de Jolstraat. De man had zich verdacht opgehouden op een balkon van een woning aan de Jolstraat. Toen de politie arriveerde ging hij ervan door en rende door verschillende achtertuinen. De politie heeft de man na een korte achtervolging uiteindelijk in de kraag kunnen vatten. Hij is voor de nacht ingesloten. Hij verklaarde tijdens het ochtendverhoor dat hij in paniek was geraakt en daarom was gevlucht. Hij had slechts willen checken of hij makkelijk op het balkon kon komen, omdat hij een soortgelijke woning heeft met balkon. Hij heeft spijt van zijn ondoordachte daad en zal de schade die tuinen hebben opgelopen door zijn toedoen vergoeden. Hij is weer op vrije voeten gesteld.

Dronken autobestuurder levert rijbewijs in

Den Helder, zondag 9 mei 2004.

Een 22-jarige autobestuurder uit Den Helder was rond 04.00 uur in zijn auto in slaap gevallen op het Julianaplein, terwijl de motor nog draaide en de verlichting aanstond. Hij bleek een behoorlijk slok op te hebben. Bij de controle blies hij 615 ug/l. Hij moet zijn rijbewijs inleveren en kan een dagvaarding tegemoet zien.