Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, zondag 9 mei

Hoorn 09-05-2004 - 14.00 uur

Aanrijding met gewonde motorrijder

Hoorn, zaterdag 8 mei 2004.

Op de kruising Maelsonstraat/Provincialeweg heeft rond 14.30 uur een aanrijding plaatsgevonden. Een 21-jarige autobestuurder uit Hoorn reed door het rode licht en veroorzaakte vervolgens een aanrijding met een 31-jarige motorrijder uit Zwaag die door het groene licht reed over de Provincialeweg. Vervolgens raakte de auto nog een andere personenauto die voor het rode licht stond te wachten. De motorrijder vloog na de klap door de lucht en kwam in de berm neer. Hij heeft een gebroken been en sleutelbeen opgelopen en gekneusde ribben. Hij is naar het Sint Jan Ziekenhuis vervoerd. De auto is total loss. De autobestuurder moest zijn rijbewijs inleveren.

Drankrijder aangehouden

Wervershoof, zondag 9 mei 2004.

Een 60-jarige drankrijder uit Wervershoof is rond 00.10 uur aangehouden op de Koomenweg tijdens een routinecontrole. Hij blies 550 ug/l en krijgt daarvoor een proces-verbaal.

Man slaat vriendin k.o.

Hoorn, zondag 9 mei 2004.

Een 38-jarige man uit Middenmeer is aangehouden rond 01.00 uur op de Breed, nadat hij zijn 41-jarige vriendin uit Middenmeer knock out had geslagen. De twee hadden ruzie gekregen na een avondje stappen. De vrouw is even buiten bewustzijn geweest. Zij is met kneuzingen in het gelaat naar het ziekenhuis gebracht. De man is ingesloten voor de nacht.

Agent beledigd

Hoorn, zondag 9 mei 2004.

Een 25-jarige man uit Hoorn is aangehouden nadat hij een agent beledigde op de Breed rond 01.15 uur. Hij is voor de nacht ingesloten.

Pepperspray in beslag genomen

De Goorn, zondag 9 mei 2004.

Een 19-jarige jongen uit Middenbeemster is aangehouden op De Goorn nadat bij hem een busje pepperspray was aangetroffen bij het fouilleren in een uitgaansgelegenheid. Hij heeft afstand van het verboden wapen gedaan en krijgt een proces-verbaal.

Auto in brand

Zwaag, zondag 9 mei 2004.

Een aan de Weegbree bij een woonhuis geparkeerd staande auto is in brand gevlogen door nog onbekende reden rond 02.00 uur. De brandweer heeft het vuur kunnen blussen en de nabij gelegen woning nat gehouden om brand te voorkomen.

Bromfietsdief aangehouden

Hoorn, zondag 9 mei 2004.

Na een melding over een gestolen bromfiets heeft de politie een 17-jarige jongen rond 04.50 uur aangehouden op de Lambert Meliszweg. De politie kreeg al snel na de melding de jongen met de gestolen bromfiets in het oog op de Westerdijk. Toen hij doorhad dat hij was gezien liet hij de brommer vallen en sloeg op de vlucht. Met behulp van een politiehond kon de jongen worden achterhaald. De bromfiets is vermoedelijk gestolen op het Achterom. De jongen is ingesloten.

Man aangehouden na belediging en bedreiging

Hoorn, zondag 9 mei 2004.
Een 37-jarige man uit Hoorn is aangehouden rond 05.10 uur op de Lambert Meliszweg nadat hij meerdere agenten beledigde en bedreigde met de dood. Bij zijn aanhouding pleegde de man veel verzet. Drie agenten konden hem moeilijk in bedwang houden en het gebruiken van pepperspray hielp weinig. Pas bij het zien van de politiehond die zou worden ingezet om zijn verzet te staken liet hij zich de boeien omdoen. Hij is ingesloten.