09/05 V oortgang onderzoek steekpartij St. Agatha

Sint Agatha 09-05-2004 - .

STAND VAN ZAKEN POLITIEONDERZOEK FATALE STEEKPARTIJ CAMPINGBEHEERDER

Cuijk - De politie heeft nog geen idee wie de dader is van de steekpartij afgelopen woensdagavond op camping De Messemaker in Sint Agatha. Daarbij kwam de 43 jarige campingeigenaar om het leven. De technische recherche heeft afgelopen vrijdag haar technisch onderzoek op de camping afgerond. Daarbij zijn verschillende sporen aangetroffen en veilig gesteld.

Uit de verhoren van getuigen en het buurtonderzoek is wel duidelijk geworden dat het slachtoffer en zijn broer een inbreker hebben overlopen. Er waren enkele caravans open gebroken en een getuige had de campingbeheerder gewaarschuwd. Toen deze de inbreker betrapte ontstond er een korte vechtpartij waarbij het slachtoffer dodelijk werd verwond.
De inbreker kon na een korte worsteling met de broer van het slachtoffer ontkomen. Daarbij zijn de schoenen van de dader alsmede een wit petje achter gebleven.
Het politieonderzoek concentreert zich nu op het signalement van de waarschijnlijk jeugdige dader en de aangetroffen kledingstukken. Uit het politieonderzoek blijkt ook dat er waarschijnlijk sprake is van een tweede persoon die vermoedelijk bij de inbraken betrokken is.

De politie zal op korte termijn aandacht besteden aan deze zaak in het Opsporingsprogramma Bureau Brabant. Daarbij zullen in ieder geval de nabij de plaats van het misdrijf aangetroffen kledingstukken aan de kijkers worden getoond.