Persberichten regio Brabant-Noord 9 mei

's-Hertogenbosch 09-05-2004 - .

BEDREIGING

's-Hertogenbosch - Zaterdagavond heeft de politie een 36 jarige Bosschenaar aangehouden. De man wordt er van verdacht eerder op de dag zijn ex te hebben bedreigd. Hij was achtertuin binnengedrongen en dreigde met een injectienaald. De verdachte zou in de nacht van vrijdag op zaterdag al een ruit van haar woning ingegooid hebben. De man is ingesloten

WONINGINBREKER AANGEHOUDEN

Heusden - Zaterdagavond kreeg de politie van een getuige de melding dat er vermoedelijk ingebroken werd in een woning aan de Steenweg in Heusden. De politie trof de inbreker, een 40 jarige inwoner van 's-Hertogenbosch, in de achtertuin waar hij werd aangehouden. Er waren twee ruiten vernield.

POGING TOT BEROVING

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag is een 25 jarige man zonder woon- of verblijfplaats aangehouden. De man wordt er van verdacht die nacht op de Markt een 19 Bosschenaar te hebben bedreigd met een ijzeren staaf. Daarbij gaf hij te kennen dat hij geld moest hebben. De Bosschenaar kon hard weglopen en waarschuwde de politie.

BRAND IN WONING

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag ontstond er brand in een woning aan het Sint Jacobshof in 's-Hertogenbosch. Politiemensen van het biketeam waren snel ter plaatse en konden van een boven de brandende woning liggend balkon twee personen in veiligheid brengen. Zij bleven gezamenlijk tot de komst van de brandweer op het dak van de woning. Toen het vuur door de brand geblust was rees het vermoeden dat er mogelijk sprake was van brandstichting dan wel brand door schuld. Een tijdelijk in de brandende woning verblijvende 48-jarige inwoner van Drachten is aangehouden en ingesloten.

OPENLIJKE GEWELDPLEGING

Boxtel - In de nacht van zaterdag op zondag zijn aan de Fellenoord in hun woonplaats Boxtel twee mannen van 19 jaar oud aangehouden. Zij worden er van verdacht met blikken verf het wegdek en enkele verkeersplaten te hebben overgoten met verf. Uit een vluchtheuvel op het fietspad waren stenen gehaald en over straat gegooid. Bij de komst van de politie ging en een groep van ongeveer zes personen op de fiets vandoor. Twee van hen konden worden achterhaald.

OPENLIJKE GEWELDPLEGING, NACHTRUMOER EN BELEDIGING

Boxtel - Een 24 jarige inwoner van Boxtel is in de nacht van zaterdag op zondag op de Molenstraat zonder aanleiding mishandeld door twee hem bekende plaatsgenoten. Het slachtoffer werd eerst uitgescholden en kreeg vervolgens van het tweetal de nodige vuistslagen. Daarbij liep hij waarschijnlijk een gebroken neus op. Later die nacht kon de politie in zijn woning aan de Vendelhof een 23 jarige verdachte aanhouden. Een dronken 45 jarige bewoonster van de Vendelhof kwam nadat de verdachte al naar het politiebureau was gebracht naar buiten gestormd en begon hard te schreeuwen. Toen zij daarbij ook nog persoonlijke beledigingen naar de agenten riep werd ook zij aangehouden.

TWEE GEWONDEN BIJ EENZIJDIG ONGEVAL

Vught - In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee personen gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval dat plaats vond op de Rijksweg A2 onder Vught. Een 24-jarige automobilist uit Boxtel reed met drie passagiers over de Rijksweg komende uit de richting van Boxtel. Hij wilde naar 's-Hertogenbosch maar nam een afslag te vroeg. Aan het einde van deze afslag mag het verkeer uitsluitend linksaf richting Vught of rechtsaf richting Sint Michielsgestel. De bestuurder reed echter met een behoorlijke snelheid toch rechtdoor en kwam daarbij met de beide rechterwielen op een op het kruisingsvlak liggende vluchtheuvel. Daarna verloor hij de macht over het stuur, is het taluud afgereden en enkele malen over de kop geslagen. De bestuurder en een van de inzittenden zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis in 's-Hertogenbosch vervoerd.

BALDADIGHEID EN AANGEHOUDEN NA BELEDIGING

In de nacht van zaterdag op zondag gooide een 25 jarige Udenaar een stroopwafel naar twee op de Markt surveillerende agenten. Toen zij hem daarvoor een proces-verbaal wilden geven voor baldadigheid weigerde de Udenaar zijn medewerking. Toen hij de politie vervolgens ook nog begon te beledigen is hij aangehouden.

SNELHEIDSDUIVEL RAAKT RIJBEWIJS KWIJT

In de nacht van zaterdag op zondag is van een 24 jarige Nijmegenaar het rijbewijs ingevorderd. De automobilist reed met een snelheid van 142 kilometer per uur over de Rondweg in Uden. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 80 kilometer per uur.

ALCOHOLCONTROLES

Op diverse plaatsen in het district Maasland zijn zaterdagavond en
-nacht alcoholcontroles gehouden. In totaal zijn er 220 blaastesten afgenomen. Zes automobilisten zijn aangehouden omdat zij onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerden. Van drie bestuurders is het rijbewijs ingevorderd.

DRONKEN POOL EINDIGT AUTORIT IN TUIN

Vortum Mullum - Zaterdagavond reed een 33 jarige Poolse automobilist met zijn auto de voortuin in van een woning aan de Herselsedijk. De auto kwam daarbij vast te staan op een grote steen. Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat de bestuurder zo dronken was als een tor. Hij kon zich amper op de been houden en is aangehouden. Hij weigerde mee te werken aan het onderzoek en is ingesloten.

BEROOFD

Boxmeer - Zaterdagmiddag is een 52 jarige op de Hoogeweg in zijn woonplaats Boxmeer beroofd. De man reed nadat hij bij een geldautomaat gepind had op zijn fiets naar huis. Op de Hoogweg wordt hij aangesproken door een viertal personen gedwongen zijn portemonnee, halsketting en horloge af te geven. De verdachten hebben het slachtoffer vermoedelijk gevolgd nadat hij had gepind. Zij zijn daarna op twee bromfietsen weggereden via de Zandsteeg richting spoorlijn.

WONINGINBRAAK EN AUTODIEFSTAL

Mill - In de nacht van zaterdag op zondag is er ingebroken in een woning aan de Brugse Berg in Mill. De achterdeur van de woning is opengebroken. Uit de woning zijn onder meer diverse horloges, foto- en videoapparatuur, mobiele telefoons, twee laptops weggenomen. Ook werden de autosleutels gevonden waarna men er met een rode Opel Astra voorzien van het kenteken 78-DN-VV vandoor is gegaan.

ONDER INVLOED VAN DE WEG GERAAKT

Boxmeer - Zondag omstreeks 11.45 uur raakte een 29-jarige automobilist uit Lelystad op de Rijksweg A73 onder Boxmeer de macht over het stuur kwijt. Hij raakte de middengeleider, draaide enkele rond zijn as en kwam met de rechterzijkant in een sloot tot stilstand. De bestuurder bleek onder invloed van alcoholhoudende drank en is aangehouden.