Politie Zaanstreek-waterland
15:25 07-MEI-04
loc.: KATWOUDE, PROVINCIALEWEG N247/ HOOGEDIJK/ LAGEDIJK

Letsel door niet dragen autogordel

Na een botsing tussen twee auto's zijn beide bestuurders en een inzittende overgebracht naar het Waterlandziekenhuis. Het ongeval gebeurde toen een 64-jarige bestuurder uit Greenville vanaf de N247 linksaf sloeg. Hij liet daarbij een 52-jarige automobilist uit Monnickendam die vanuit tegenovergestelde richting over de N247 reed niet voorgaan. Politiemensen van de sectie verkeersondersteuning stelden vast dat geen van de betrokkenen hun autogordel droegen. Mede gezien het feit dat de airbags van beide voertuigen in werking waren getreden, had door gebruik van de gordels het letsel waarschijnlijk voorkomen kunnen worden. Het echtpaar uit Greenville werd in het ziekenhuis behandeld aan verwondingen aan hoofd en knieën. De automobilist uit Assendelft werd met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

16:51 07-MEI-04
loc.: ZAANDAM, SLUISPOLDERWEG/ RIJSHOUTWEG

Rijbewijs dronken bestuurder ingevorderd na bosing

De politie heeft het rijbewijs van een 33-jarige man uit Zaandijk ingevorderd. De man was eerder die avond betrokken bij een verkeersongeval en bleek onder invloed van alcohol te zijn. De Zaandijker reed in zijn bestelbus over de Sluispolderweg toen hij op de kruising met de Rijshoutweg tegen de achterkant van een vrachtwagen aanreed. De bestuurder van de vrachtauto kwam vanaf de Rijshoutweg en reed op dat moment op de kruising om linksaf de Sluispolderweg op te rijden. De Zaandijker verliet vervolgens de plaats ongeval en liep een bedrijf aan de Sluispolderweg binnen. Daar werd hij door de politie aangehouden. Aan het bureau blies hij 970 ug/l, bijna viereneenhalf keer zoveel dan is toegestaan. Naast de invordering van het rijbewijs kreeg de man een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en een rijverbod van 6 uur. Omdat de verdachte op een voorrangsweg reed, maar de snelheid en het alcoholgebruik bij het ongeval een rol kunnen hebben gespeeld, doet de politie verder onderzoek naar de toedracht. Door het ongeluk raakte de vrachtwagen zwaar beschadigd aan de wielen. Het bestelbusje werd total-loss verklaard.

21:45 07-MEI-04
loc.: ZAANDAM, WESTZIJDE

Zaandammers aangehouden voor vernieling

Naar aanleiding van de vernieling van een zonnescherm heeft de politie twee 27-jarige Zaandammers aangehouden. Een medewerker van een horecagelegenheid waarschuwde de politie nadat hij had gezien hoe een man het 4 meter brede zonnescherm aan de voorzijde van het pand vernielde. Hij gaf een ruk aan het scherm waardoor het doek afscheurde. Op dat moment stond er ook een andere man bij. Op basis van het opgegeven signalement kon de politie het duo een kwartier later op de Dam aanhouden. De man die het scherm vernield had bleek te dronken te zijn om een verklaring af te leggen en werd ingesloten. De andere man werd na verhoor heengezonden.

08:50 08-MEI-04
loc.: ZAANDAM, PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM/ HAVENSTRAAT

Politie maakt proces-verbaal op tegen eigenaar hond

Surveillerende agenten hebben proces-verbaal opgemaakt tegen de eigenaar van een hond die losliep op de provincialeweg Zaandam-Castricum. Diverse automobilisten moesten vol in de remmen om het beest niet te raken, waardoor een gevaarlijke verkeerssituatie ontstond. Omdat niet direct duidelijk was wie de eigenaar van de hond was, brachten de politiemensen het dier naar het asiel. Daar bleek de hond een goede bekende te zijn. Het afgelopen jaar werd dezelfde hond al vijf keer door de dierenambulance opgehaald vanaf diverse locaties in Zaandam en overgebracht naar het dierenasiel. Daarnaast troffen ook politie en buurtbewoners het beest al diverse keren loslopend op de weg aan en moest de hond door hen worden teruggebracht naar de eigenaar. Politiemensen haalden de eigenaar vervolgens uit bed en gaven hen duidelijk te verstaan dat dit niet de manier is om met huisdieren om te gaan. Tevens ontving de man een proces-verbaal voor het veroorzaken van gevaar op de weg.

09:53 08-MEI-04
loc.: ASSENDELFT, PARKRIJKLAAN

Cv-ketels uit vier woningen gestolen

Uit een viertal net opgeleverde woningen aan de Parkrijklaan hebben onbekenden de cv-ketel gestolen. Uit twee van de woningen werd ook de inductiekookplaat meegenomen. Men kwam de naast elkaar gelegen woningen binnen door een ruit in te slaan. De politie stelde direct een buurtonderzoek in. Tevens werd de technische recherche ingeschakeld om sporenonderzoek te doen. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

13:27 08-MEI-04
loc.: EDAM, HAMERSTRAAT

Gestolen aanhangwagen na 9 jaar retour

De politie in Amsterdam heeft een gestolen aanhangwagen teruggevonden. De aanhanger werd 9 jaar geleden gestolen vanaf de Hamerstraat in Edam. De eigenaar deed in april 1995 aangifte van de diefstal.

18:35 08-MEI-04
loc.: WORMERVEER, NED BENEDICTWEG

Meisje (12) onderkoeld na reddingsactie schaap

Een 12-jarige meisje is met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar ziekenhuis de Heel, nadat zij samen met haar 15-jarige broertje en een 31-jarige vrouw een schaap probeerde te redden dat in de sloot was beland. Het meisje was met haar broertje en moeder hun hond aan het uitlaten, toen het beest ervandoor ging en het schaap een sloot tussen het Noordsterpark en de Ned Benedictweg injoeg. De kinderen bedachten zich geen moment en sprongen het schaap achterna. Zij werden bij de reddingsactie geholpen door de 31-jarige omstander. Ter plaatse gekomen brandweermannen hielpen het schaap en de drie personen op de kant. Doordat het drietal ongeveer 20 minuten tot hun middel in het water hadden gestaan, werd ook een ambulance gewaarschuwd. Het slachtoffer mocht later die avond het ziekenhuis weer verlaten. Helaas bleek het schaap te zijn overleden.

18:51 08-MEI-04
loc.: WORMERVEER, HERMAN GORTERSTRAAT

Man aangehouden voor huisvredebreuk

De politie heeft een 45-jarige man aangehouden inzake huisvredebreuk. De politie was naar de Herman Gorterstraat gegaan omdat een vrouw een 14-jarige jongen bij de keel zou hebben gegrepen. Het bleek te gaan om een conflict tussen een groepje jeugd en buurtbewoners. De agenten maakten de vrouw duidelijk dat zij niet het recht in eigen hand moest nemen, en sprak vervolgens het groepje jongeren aan op hun gedrag. Inmiddels was de vader van één van de jongens ter plaatse gekomen. Hij liep de woning van de vrouw binnen en probeerde de man des huizes te slaan. De man moest door een agent uit de woning worden getrokken en werd aangehouden wegens huisvredebreuk. De 14-jarige jongen deed zondagmiddag aangifte van de mishandeling. De politie onderzoekt de zaak.

03:03 09-MEI-04
loc.: PURMEREND, KOEMARKT

Man met mes aangehouden

Surveillerende agenten hebben een 39-jarige Purmerend aangehouden omdat zij hem op de Koemarkt zagen lopen met een mes in zijn hand. De man bleek even daarvoor ruzie te hebben gehad met een andere man. Deze man zou de verdachte hebben aangevallen en mishandeld, waarop de verdachte een mes was gaan halen. De politie heeft de zaak in onderzoek.
04:22 09-MEI-04
loc.: ZAANDAM, DAM

Man aangehouden voor mishandeling

Een 20-jarige man uit Assendelft is door de politie aangehouden wegens mishandeling. Portiers van een café waarschuwden surveillerende politiemensen dat een bezoeker een andere bezoeker had geslagen. In het café troffen de agenten het slachtoffer met een gebroken tand aan. Na getuigen gehoord te hebben, werd de verdachte in een woning aangehouden. Waarom de verdachte het slachtoffer sloeg is onduidelijk.

06:39 09-MEI-04
loc.: ZAANDAM, LEVERKRUIDWEG

Politie vordert rijbewijs dronken bestuurder in

De politie heeft het rijbewijs van een 35-jarige Zaandammer ingevorderd wegens rijden onder invloed. Een getuige zag de man over de A8 slingeren en waarschuwde de politie. De getuige bleef de auto volgen tot aan de Leverkruidweg waar de verdachte zijn auto parkeerde. Vervolgens sprak de getuige de man aan en wachtten zij samen de komst van de politie af. Aan het bureau bleek dat de man bijna vier keer zoveel had gedronken dan is toegestaan (845 ug/l).

07:40 9-MEI-04
loc: PURMEREND, LAMASTRAAT

Opnieuw jeugdige fietsendief aangehouden

Naar aanleiding van de diefstal van fietsen uit een fietsenstalling aan de Lamastraat vorige week, heeft de politie een 18-jarige Purmerender aangehouden in zijn woning. Eerder hield de politie in deze zaak al twee jongens van 16 en 18 jaar en een meisje van 17 aan. De politie kreeg in de nacht van woensdag op donderdag een melding dat er een fiets werd gestolen uit een fietsenstalling van een stichting. Een getuige kon duidelijke signalementen geven, waarna de drie jongens in de omgeving werden aangetroffen. Zij waren in bezit van een uit de stalling gestolen fiets. Nabij de stalling werd nog een andere gestolen fiets teruggevonden. Alle verdachten werden ingesloten en later in verzekering gesteld. De politie vermoedt, dat de verdachten nog meer fietsdiefstallen op hun geweten hebben. Ook worden meer arrestaties niet uitgesloten.

---- --