Politie Noord- en Oost Gelderland

Regio Noord- en Oost-Gelderland
District Apeldoorn

9 mei 2004

PERSBERICHT

Onderwerp: Overval taxichauffeur

Apeldoorn - Op 8 mei omstreeks 21.30 uur vond in Apeldoorn een overval op een taxichauffeur plaats. De 31-jarige chauffeur bleef ongedeerd.

De chauffeur werd door een nog onbekende man gewenkt toen de taxi ter hoogte van de speeltuin aan de Savornin Lohmanstraat reed.
Nabij de kruising van de Kayersdijk - Aalscholverweg haalde de man een mes te voorschijn en bedreigde daarmee de chauffeur. Hij eiste geld.

De chauffeur praatte op de man in en kreeg hem uiteindelijk zover dat hij uitstapte en er zonder buit vandoor ging. De man rende weg, stak het spoor over en liep in de richting van de Dreven (de Maten).
Als gevolg van de bedreiging met het mes liep de chauffeur enkele schrammen in de nek op.

Direct na de melding heeft de politie met diverse surveillances en met een politiehond de omgeving afgezocht, maar de man is niet meer aangetroffen. Het gaat om een man van tussen de 20 en 30 jaar oud, ongeveer 1.70 meter groot, kort zwart haar en een ringbaardje. Hij droeg een donkerblauw bomberjack.

Eventuele getuigen die informatie kunnen verschaffen worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900 - 8844.

Einde persbericht
Brandt Keegstra
055 - 548 60 54

---- --