Politie Zuid-Holland-Zuid

9/5 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

09-05-2004 - Persberichten District II

LASTIGE AANHOUDINGEN
GORINCHEM Twee zwartrijders van 21 en 19-jaar uit respectievelijk Gorinchem en Rotterdam zijn op 7 mei op het NS-station in Gorinchem aangehouden. Ze reisden zonder vervoersbewijs en de 29-jarige beledigde en bedreigde de conductrice. Beiden mannen verzetten zich hevig en moesten geboeid worden afgevoerd. De 21-jarige liep hierbij een gekneusde pols op.

AANRIJDING
GORINCHEM Bij een aanrijding tussen twee personenautos op kruising Annie M.G. Schmidtlaan Van Andel Spruytlaan zijn op 7 mei een 36-jarige vrouw en een 5-jarig meisje licht gewond geraakt. Vermoedelijk verleende de 36-jarige geen voorrang aan een van rechts komende 63-jarige automobiliste. Alle betrokkenen komen uit Gorinchem. De twee gewonden zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De 36-jarige had pijn aan haar been en de 5-jarige een bult op haar hoofd.

TWEE KEER AANGEHOUDEN
GORINCHEM Een 21-jarige vrouw uit Leeuwarden is binnen 10 uur twee keer aangehouden. Op 8 mei rond 04.50 uur mocht ze mee naar het bureau nadat op de Schelluinsestraat mensen lastig viel en zich anderszins vervelend gedroeg. Nadat de dronken vrouw haar roes had uitgeslapen, besloot ze te blijven en wilde ze zich niet uit het politiebureau verwijderen. Nadat ze er rond 14.15 uur uit was gezet, gooide ze plots een bij het politiebureau geparkeerde (nieuwe) fiets tegen een geparkeerde politieauto en kreeg ze haar zin: ze werd opnieuw aangehouden. Ze kreeg twee processen-verbaal voor het vernielen van een fiets en auto. Beide vervoermiddelen raakten licht beschadigd. De vrouw is na verhoor in vrijheid gesteld.

DRONKEN EN LASTIG
ALBLASSERDAM Een 35-jarige man uit Dordrecht is op 9 mei op de Kelvinring aangehouden. Een getuige had hem zien rijden en zag dat hij moeite had zijn auto onder controle te houden en dat hij bijna tegen een geparkeerde trailer aanreed. Op de Kelvinring kon de man worden staande gehouden. Hij weigerde aan de blaastest mee te werken waarop hij werd aangehouden. De man sloeg, schopte en verzette zich zó hevig dat zes agenten nodig waren om hem te boeien . Op weg naar het bureau probeerde de man de agenten te schoppen en zich te verwonden door met zijn hoofd tegen de ramen te bonken. Ondanks direct ingrijpen van de aanwezige agenten liep de man een schaafwond op zijn hoofd op. Op het politiebureau in Sliedrecht weigerde de man mee te werken aan de ademanalyse waarop hij werd ingesloten. Opnieuw probeerde man zich te verwonden door met zijn hoofd tegen de muur te bonken. Hij is daarop overgebracht naar het politiebureau in Gorinchem waar hij is onderzocht door een GGD-arts en is geplaatst in een observatiecel. Daar heeft hij zijn roes kunnen uitslapen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

TRACTOR GESTOLEN GETUIGEN GEZOCHT
GORINCHEM De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft op 5 mei twee mannen van 39 en 62 jaar, beiden uit Culemborg, bij een benzinestation aan de autosnelweg A15 ter hoogte van Gellicum aangehouden. Ze reden in een vrachtwagen waarmee een ze tractor vervoerden die kort ervoor was gestolen vanaf een bouwterrein aan het Geldersepad. De diefstal vond plaats tussen 16.00 en 23.00 uur. De politie heeft de twee mannen gehoord en zet het onderzoek voort.
De Politie Zuid-Holland-Zuid komt graag in contact met getuigen van deze diefstal of met mensen die anderszins informatie over deze diefstal kunnen bieden. Zij worden verzocht te bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief ).

ONENIGHEID OP SNELWEG
GORINCHEM Twee automobilisten zijn op 9 mei op de vluchtstrook van de autosnelweg A15 ter hoogte van Gorinchem bijna slaags met elkaar geraakt toen beiden zich ergerden aan elkaars weggedrag. Een 45-jarige Dordtenaar wilde rechtsaf slaan om de afslag naar Utrecht op te gaan, terwijl tegelijkertijd op dezelfde plaats een 34-jarige Utrechtenaar links wilde invoegen om naar Nijmegen te rijden. Beiden gaven elkaar geen voorrang wat leidde tot wrevel. De mannen stopten op de vluchtstrook en besloten hun ruzie daar schelden en duwend voort te zetten. Agenten konden erger voorkomen en namen de twee mee naar het bureau in Gorinchem waar ze van elkaar een hand gaven en van de politie ieder een bekeuring van 95 euro kregen voor het onnodig tot stilstand brengen van hun auto op de vluchtstrook.