Politie Zuid-Holland-Zuid

9/5 Hoeksche Waard

09-05-2004 - Persberichten District III

AANRIJDING MET ALCOHOL-1
MOOKHOEK Een 25-jarige man uit Rotterdam is op 8 mei in Mookhoek aangehouden. Zijn auto stond geparkeerd tegen een lantaarnpaal in dezelfde straat. Agenten troffen de man verderop in de straat in de woning van familie aan, waar hij werd aangehouden. Op het politiebureau in Oud-Beijerland werd hij onderworpen aan de ademanalyse die uitwees dat hij teveel alcohol op had. De man is militair en overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

AANRIJDING MET ALCOHOL-2
WESTMAAS Een 19-jarige man uit Numansdorp is gewond geraakt toen hij met zijn bromfiets op de Stougjesdijk op 8 mei tegen een boom reed en in de berm naast de weg terechtkwam. De man klaagde over pijn in zijn arm. Hij bleek teveel alcohol gedronken te hebben. Een ambulance vervoerde hem naar het ziekenhuis waar hem een bloedproef is afgenomen.

STROOPWAFELS
STRIJEN Een 82-jarige vrouw uit Strijen is op 7 mei slachtoffer geworden van een brutale diefstal. De vrouw opende haar deur aan de Saturnusstraat voor een onbekende man die stroopwafels te koop aanbood. De man vroeg het slachtoffer of hij van het toilet gebruik kon maken. Kort daarop was zowel de handtas van vrouw met daarin een onbekend geldbedrag uit haar slaapkamer verdwenen, evenals de verkoper. Agenten hebben direct de onmiddellijke omgeving uitgekamd, maar troffen de man niet meer aan. Ze zet het onderzoek voort. De Politie Zuid-Holland-Zuid waarschuwt inwoners de grootste voorzichtigheid in acht te nemen bij het binnenlaten van onbekenden. Het advies is om onbekenden niet binnen te laten. Wanneer iets uit de woning gehaald moet worden er wordt bijvoorbeeld nog wel eens om een glas water gevraagd wordt dringend geadviseerd de (voor)deur in de tussentijd goed te sluiten.