Politie Twente

Persberichten Politie Twente zondag 9 mei 2004

Tanja Rijsman: 053-4555588

Rijden onder invloed

Diverse bestuurders de regio Twente ter controle aangehouden

Enschede

Zondag 9 mei omstreeks 5.00 uur ziet de politie een auto die met hoge snelheid over de weg rijdt. De politie houdt aan de De Reyterlaan in Enschede de bestuurder ter controle staande. De bestuurder, een 27-jarige man uit Oldenzaal blijkt onder invloed van alcohol, waarop de politie hem aanhoudt en voor ademanalyse meeneemt naar het bureau. De test wijst 0,9 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-057244)

Haaksbergen

Zondag 9 mei omstreeks 3.30 uur werd aan de Eibergsestraat in Haaksbergen een bestuurder van een personenauto ter controle staande gehouden. De blaastest wees uit dat de man, een 22-jarige inwoner van Deventer, onder invloed van alcohol was. De man is hierop aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wees 0,6 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-057227)

Vroomshoop
Zondag 9 mei omstreeks 0.45 uur zagen agenten aan de Geerdijk in Vroomshoop een bromfietser zonder helm rijden. De bestuurder werd staande gehouden en leek onder invloed van alchol. De blaastest wees uit dat de man, een 23-jarige inwoner van Den Ham, onder invloed van alcohol was. De man is hierop aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wees 1,8 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-057187)

Den Ham
Zaterdag 8 mei omstreeks 20.24 uur zagen agenten aan de Brinkstraat in Den Ham een bestuurder van een scooter zonder helm rijden. Toen de agenten de bestuurder staande wilden houden ging de man er van door. Uiteindelijk lukte het hem aan het Goosenplein tot stoppen te dwingen. De bestuurder bleek onder invloed van alchol. De blaastest wees uit dat de man, een 23-jarige inwoner van Den Ham, onder invloed van alcohol was. De man is hierop aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wees 1,8 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-057187)

Hengelo
Zaterdag 8 mei omstreeks 23.26 uur werd tijdens een verkeerscontrole aan de Deldernerstraat in Hengelo een 27-jarige bestuurder van een personenauto gecontroleerd inzake de opiumwet. De man bleek onder invloed van verdovende middelen. Ook werd in de auto wiet en hasj aangetroffen. De man is hierop aangehouden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-057160)

Enter

Zondag 9 mei omstreeks 2.10 uur werd aan de Marijkelaan in Enter een bestuurder van een personenauto ter controle staande gehouden. De blaastest wees uit dat de man, een 43-jarige inwoner van Hengelo, onder invloed van alcohol was. De man is hierop aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wees 1,2 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-057203)

Enschede

Zondag 9 mei omstreeks 1.28 uur vond aan de kruising Oliemolensingel met de Lagebothofstraat een eenzijdige aanrijding plaats. De bestuurder van de auto, een 43-jarige vrouw uit Nieuw Weerdinge ramde een verkeerspaal omver en reed vervolgens over het trottoir om uiteindelijk op de Oldiemolensingel tot stilstand de komen. De vrouw bleef ongedeerd, haar auto was zwaar beschadigd en is afgesleept. De vrouw bleek onder invloed van alcohol. Zij is aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wees 1,4 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-057202)

Almelo

Zaterdag 8 mei omstreeks 4.41 uur krijgt de politie een melding van een auto die langs de A35 tegen de vangrail staat. De bestuurder van de auto is er vandoor te zijn gegaan. Na een zoektocht naar de bestuurder lukt de politie om later in de ochtend een 17-jarige jongeman uit Denekamp aan te houden. Hij bekent de auto te hebben bestuurd. Ook blijkt hij onder invloed van alcohol. Hij is aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wijst 0,9 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-056887)

Diefstal auto

Verdacht aangehouden wegens diefstal auto

Rijssen

Zondag 9 mei omstreeks 5.00 uur werd aan de Morsweg in Rijssen een bestuurder ter controle staande gehouden. De man probeerde er vandoor te gaan, maar reed daarbij tegen de politiebus aan. De bestuurder, een 19-jarige inwoner van Ede, is hierop aangehouden. Onderzoek wees uit dat hij een gestolen auto bij zich had waarvan eerder die dag aangifte was gedaan. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (04-057263)

Baldadigheid en belediging

Man aangehouden wegens vernieling politiewagen

Hengelo

Zondag 9 mei omstreeks 3.50 uur werd aan de Marktstraat in Hengelo een 30-jarige Hengeloër aangehouden. De man wilde niet voldoende uitwijken voor een politieauto, waardoor hij de spiegel van de auto liep. Toen hij hierop werd aangesproken stelde hij zich recalcitrant op en vond het nodig de betreffende agenten te beledigen. De man is hierop aangehouden en vanwege baldadigheid en belediging meegenomen naar het bureau. (04-057227)

Vandalisme

Groepje jongeren aangehouden wegens vernieling

Rijssen

Zaterdag 8 mei omstreeks 20.00 uur kreeg de politie een melding binnen van een groepje jongeren dat vernielingen aan een auto en fiets hadden gepleegd. Aan de Walstraat werden 6 jongens uit Rijssen aangehouden in de leeftijd van 15, 16, 17 (2) en 20 (2) jaar. Een van hen een 20-jarige jongen uit Rijssen bekende de vernieling van de fiets. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-057122)

Winkeldief aangehouden

Recidiverende winkeldief aangehouden en ingesloten

Enschede

Zaterdag 8 mei omstreeks 15.00 uur wordt in een winkel aan de Noorderhagen in Enschede een 27-jarige man aangehouden wegens winkeldiefstal. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij is ingesloten. De man blijkt zich die dag al vaker aan winkeldiefstal schuldig te hebben gemaakt. (04-057065)

Doorrijden na aanrijding

Bestuurder zonder rijbewijs gaat er na aanrijding vandoor

Oldenzaal

Zaterdag 8 mei omstreeks 14.28 uur staat een 70-jarige bestuurder uit Oldenzaal op de kruising Reigerstraat met Burgemeester Wallenstraat met z'n auto achter een pick-up. Plotseling rijdt de pick-up achteruit en raakt daarbij de auto van de 70-jarige. Deze zet de achtervolging in, maar kan de pick-up niet bijhouden. Aangezien de man een duidelijke omschrijving van de auto kan geven lukt het de politie om later op de dag twee mannen aan te houden. Een van hen een 24-jarige man uit Oldenzaal bekent de aanrijding te hebben veroorzaakt. Aangezien hij niet in het bezit is van een rijbewijs was hij er in paniek van door gegaan. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-057030)

Diefstal vrachtauto

Vrachtauto gestolen van parkeerplaats

Almelo

Een 22-jarige man uit Almelo deed zaterdag 8 mei aangifte van diefstal van zijn vrachtauto. Het betreft een grijze vrachtwagen uit 1986 met open laadbak en een voorcabine met twee zitplaatsen van het merk Mercedes 508. De vrachtwagen stond geparkeerd op een parkeerstrook tegenover de school op de hoek met de Nieuwstraat in Almelo. De diefstal is gepleegd tussen vrijdag 7 mei 13.00 uur en zaterdag 8 mei 8.00 uur. (04-056918)

---- --

Persbericht Politie Twente 9 mei 2004

Tanja Rijsman: 053-4555588

Steekpartij in woning

Schoonzoon neergestoken door schoonvader slachtoffer in kritieke toestand naar ziekenhuis

Rijssen

Zaterdagavond 8 mei, omstreeks 22.00 uur, krijgt de politie een melding van een steekpartij aan de Enterstraat in Rijssen. In de hal van een woning treffen politiemensen een man aan met diverse steekwonden. Het slachtoffer is de 40-jarige bewoner van het pand. De 72-jarige schoonvader van het slachtoffer is ook aanwezig. Hij verklaart dat hij zijn schoonzoon heeft neergestoken. Beide mannen zijn bij de steekpartij gewond geraakt en per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het slachtoffer is daar in kritieke toestand opgenomen. Schoonvader is aan zijn verwondingen behandeld en vervolgens aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie heeft ter plaatse direct een onderzoek ingesteld. De Enterstraat werd gisteravond tijdelijk afgezet in verband met sporenonderzoek. De Technische Recherche heeft omstreeks 00.30 uur de plaats delict vrijgegeven. Het vermoeden bestaat dat een lang lopend familieprobleem de oorzaak is van dit drama. (04-057154)

---- --

Persberichten Politie Twente zaterdag 8 mei 2004

Tanja Rijsman: 053-4555588

Winkeldief aangehouden

Recidiverende winkeldief aangehouden en ingesloten

Enschede

Vrijdag 7 mei omstreeks 15.30 uur wordt in een winkel aan de Noorderhagen in Enschede een 25-jarige man aangehouden wegens winkeldiefstal. De man bekent direct dat hij goederen heeft gestolen. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij is ingesloten. Aan het bureau blijkt dat de man zich al vaker schuldig heeft gemaakt aan winkeldiefstal. (04-056713)

Eenzijdig ongeval

Man belandt met auto in tuin en blijkt onder invloed van alcohol

Ootmarsum

Vrijdag 7 mei om 17.00 uur vindt aan de Parkstraat in Ootmarsum een eenzijdig ongeval plaats. Een 35-jarige bestuurder uit Enschede raakt met z'n bedrijfsbus van de weg, rijdt dwars door een tuinmuurtje en komt in de tuin tot stilstand. Omdat de bus op z'n kant ligt, is de man door de brandweer uit het voertuig gehaald. Ambulancepersoneel heeft de man onderzocht, maar hij heeft geen letsel opgelopen. Aangezien de man naar alcohol ruikt, is een blaastest afgenomen. Deze is positief, waarop de politie hem aanhoudt en voor ademanalyse meeneemt naar het bureau. De uitslag is 2,5 promille. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-056730)

Fietsendief aangehouden

Man betrapt op stelen van fiets

Almelo

Zaterdag 8 mei omstreeks 2.00 uur ziet de politie twee mannen lopen aan de Bornerbroeksestraat in Almelo. Een van hen, een 23-jarige man uit Almelo loopt met een fiets aan de hand, die op slot is. Als hij de politieauto ziet, zet hij de fiets tegen de gevel van een woning. De politie houdt hen staande. De man bekent dat hij de fiets heeft weggenomen. Hij wordt hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. De fiets is in beslag genomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-056856)

Rijden onder invloed

Bestuurder onder invloed is betrokken bij kop-staartbotsing

Enschede

Vrijdag 7 mei omstreeks 18.00 uur vindt aan de Haaksbergerstraat in Enschede een kop-staartbotsing plaats waarbij drie voertuigen betrokken zijn. Bij de aanrijding raakt niemand gewond, de schade is beperkt. Een van de betrokken bestuurders, een 56-jarige man uit Losser ruikt naar alcohol, waarop een ademtest wordt afgenomen. Deze is positief, waarop de man wordt aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar wordt ademanalyse afgenomen. De test wijst 0,7 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-056749)

Rijden onder invloed

Bestuurder onder invloed belandt met auto in de sloot

Rijssen

Vrijdag 7 mei omstreeks 23.30 uur treft de politie in een sloot aan de N347 tussen Rijssen en Goor een personenauto aan. De bestuurder van de auto is niet meer aanwezig. Deze meldt zich wat later op de avond. Het betreft een 26-jarige man uit Nijverdal. Hij blijkt onder invloed van alcohol, waarop de politie hem aanhoudt voor ademanalyse. De test wijst 0,7 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-056836)

Rijden onder invloed

Bestuurder onder invloed aangehouden

Holten

Zaterdag 8 mei omstreeks 4.00 uur houdt de politie aan de Oranjestraat in Holten ter controle een 33-jarige bestuurder uit Holten staande. Hij blijkt onder invloed van alcohol, waarop de politie hem aanhoudt en voor ademanalyse meeneemt naar het bureau. De test wijst 1,6 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-056870)

Rijden onder invloed

Bestuurder onder invloed aangehouden

Enschede

Zaterdag 8 mei omstreeks 5.00 uur ziet de politie een auto die met slippende bewegingen over de weg rijdt. De politie houdt aan de Zuiderval in Enschede de bestuurder ter controle staande. De bestuurder, een 27-jarige Enschedeër blijkt onder invloed van alcohol, waarop de politie hem aanhoudt en voor ademanalyse meeneemt naar het bureau. De test wijst 1,3 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-056876)

---- --