Politie Zuid-Holland-Zuid

9/5 Dordrecht en Zwijndrechste Waard

09-05-2004 - Persberichten District I

VROUW BEROOFD GETUIGEN GEZOCHT
DORDRECHT Een 88-jarige vrouw uit Dordrecht is op 7 mei rond 11.45 uur beroofd van haar handtas. Een onbekende man naderde de vrouw van achteren en rukte de zwarte tas uit haar hand. In de tas zat onder meer een portemonnee. Het slachtoffer liet niet meteen los, kwam ten val en liep schaafwonden aan haar knie en hand op. De vrouw liep in het Weizigtpark in de richting van Weizigtweg. Net voordat ze de Weizigtweg zou bereiken, sloeg de man toe. Het was een negroïde man van ongeveer 20 jaar oud. Hij droeg een spijkerbroek en een zwarte jas en had een slank postuur.
De Politie Zuid-Holland-Zuid komt graag in contact met getuigen van deze beroving of met mensen die anderszins informatie over deze beroving kunnen bieden. Zij worden verzocht te bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief ).

ZAKKENROLLER AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 73-jarige man uit Genua (Italië) is op 7 mei in een stadsbus, die op de Johan de Wittstraat geparkeerd stond, aangehouden. Een getuige had gezien dat hij een portemonnee rolde bij een 65-jarige vrouw uit Dordrecht, die bij de halte aan de Johan de Wittstraat op de bus stond te wachten. De getuige meldde de diefstal direct aan het slachtoffer, waarop de verdachte de portemonnee weggooide. Drie minuten na de melding bij de Gemeenschappelijke Meldcentrale werd de man aangehouden. Mogelijk is hij ook betrokken bij de diefstal van een portemonnee van een andere buspassagier, een 42-jarige vrouw uit Dordrecht. Zij raakte haar portemonnee rond hetzelfde tijdstip kwijt. Haar eigendom is, in tegenstelling tot de portemonnee van het 65-jarig slachtoffer, nog spoorloos. De politie onderzoekt de zaak verder.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 20-jarige vrouw uit Etten-Leur en een 18-jarig vrouw uit Breda zijn op 7 mei in Dordrecht aangehouden. Ze worden ervan verdacht eerder die dag bij een winkel aan het Drievriendenhof drie flesjes parfum van in totaal 101 euro te hebben gestolen. De twee verlieten de winkel zonder te betalen en zetten het op een lopen bij het afgaan van het alarm. Een medewerker van een particulier beveiligingsbedrijf ging op zoek en trof een van de twee vrouwen aan op het Stationsplein waar hij haar staande hield. Agenten hielden haar daar korte tijd later aan. Na onderzoek kon de identiteit van de tweede vrouw vastgesteld worden, waarna zij dringend verzocht werd zich op het politiebureau aan de Nassauweg te melden. Dat deed ze nog dezelfde dag, waarna ze direct werd aangehouden.

ALCOHOL
DORDRECHT Een 46-jarige vrouw uit Dordrecht is op 7 mei op de Zuidendijk aangehouden. Ze was met haar auto tegen een lantaarnpaal gereden en stond stil. De vrouw bleek veel te veel gedronken hebben en kreeg rijverbod van 8 uren. Ze kan een dagvaarding tegemoet zien. Dordrecht Een 24-jarige vrouw uit Zwijndrecht is op 8 mei op de Achterhakkers aangehouden. Ze bleek met dermate veel alcohol op achter het stuur te zitten, dat haar rijbewijs is ingevorderd. Een dagvaarding valt binnenkort in haar brievenbus.

ONGEVAL
DORDRECHT Bij een eenzijdig ongeval op 8 mei op de autosnelweg A16 ter hoogte van Dordrecht is een 21-jarige man aan zijn hoofd gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak verloor de 20-jarige bestuurder van de personenauto, net na het verlaten van de Drechttunnel richting Breda, de macht over het stuur en botste tegen de vangrail aan. De 21-jarige passagier werd van de achterbank uit de auto geslingerd en kwam tegen de vangrail aan. Hij was aanspreekbaar en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder en de 17-jarige bijrijder kwamen met de schrik vrij. Alle betrokkenen komen uit Roosendaal. De politie onderzoekt de zaak.

GESTOLEN AUTO EN MEER
ZWIJNDRECHT Een 25-jarige man uit Schaijk is op 8 mei op de Plantageweg aangehouden. Hij reed 140 km per uur op de autosnelweg A16 ter hoogte Hendrik-Ido-Ambacht waar hij door agenten in burger werd staande gehouden. Na onderzoek aan de auto bleek dat deze van valse kentekenplaten was voorzien en dat de auto bleek te zijn gestolen. De man gaf een valse naam op en was niet in het bezit van een rijbewijs. In de auto werd een kleine hoeveelheid (vermoedelijk) harddrugs aangetroffen. De Technische Recherche onderzoekt de stof. De man is in verzekering gesteld.

ACHTERVOLGING
DORDECHT Een 18-jarige scooterrijder uit Dordrecht is op 9 mei op de Achterweg aangehouden. Agenten zagen hem slingerend, te hard en zonder helm op de Karel Lotsyweg rijden en wilden hem staande houden. De man ging er vandoor waarna de agenten een achtervolging inzetten. Deze eindigde uiteindelijk toen de man in een tuin van een woning aan de Achterweg tegen een boomstronk reed. Hij raakte daarbij niet gewond. De man bleek teveel gedronken te hebben. De bromfiets is mogelijk gestolen en is in beslaggenomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

DIEF AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is op 9 mei op het Vrieseplein aangehouden. Agenten hielden hem staande nadat een melding was binnen gekomen dat in een kledingwinkel aan de Johan de Wittstraat een etalageruit was gebroken en goederen werden meegenomen. De dader(s) zou(den) wellicht gewond zijn geraakt. De verdachte man bleek verwondingen aan zijn handen te hebben. In de vuilniszak die hij droeg zaten tien broeken uit de betreffende winkel ter waarde van in totaal 194 euro. De man is in verzekering gesteld.

MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 41-jarige man uit Dordrecht is op 8 mei op de Nassauweg aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de schietpartij op de Johannes Spaanstraat op 16 april 2004. Onderzoek van de Politie Zuid-Holland-Zuid leidde tot de aanhouding van de man. Hij is in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.