Politie Zeeland

W-4654-2004 POGING TOT DIEFSTAL BROMMERS

Twee 16-jarige jongens uit Vlissingen zijn zondag rond 00.30 uur in hun woonplaats aangehouden.
Beide jongens worden ervan verdacht te hebben geprobeerd twee scooters te stelen die stonden op een galerij van een flat aan de Troelstraweg. Ze zijn beide in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Z-4655-2004 DRIE MANNEN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTALLEN MET GEWELD

In Terneuzen zijn zaterdagavond drie mannen aangehouden voor diefstallen met geweld.
De drie mannen, een 17-jarige Terneuzenaar, een 20-jarige man uit Amersfoort en een 24-jarige man uit Axel, worden ervan verdacht zaterdag tussen 20.00 uur en 21.00 uur drie berovingen te hebben gepleegd in Terneuzen.
In de Havenstraat werd gepoogd een 19-jarige man uit Gent te beroven van zijn shag-etui wat mislukte. Wel kreeg de man een vuistslag in zijn gezicht.
In de omgeving van de Roeiersgang moest een 38-jarige Terneuzenaar onder bedreiging zijn mobiele telefoon afgeven.
Even later werd in de Churchilllaan met geweld de handtas afgepakt van een 59-jarige vrouw. De vrouw weigerde in eerste instantie haar tas los te laten waardoor ze ten val kwam en enkele meters over de straat werd getrokken. Vervolgens ging één van de mannen er met haar tas vandoor.
Na gehoord te zijn werd de 17-jarige man weer in vrijheid gesteld. De 20-jarige man en de 24-jarige man zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Z-4656-2004 BALDADIGHEID

Een 45-jarige Terneuzenaar is zondag rond 01.00 uur op de Nieuwstraat in zijn woonplaats aangehouden voor baldadigheid.
De man had onder invloed van alcohol een blik bier van een paaltje geslagen. Hij kreeg hiervoor een boete van 45 euro.
Op de Korte Kerkstraat in Terneuzen werd rond 05.00 uur een 16-jarige jongen uit die plaats bekeurd voor baldadig gedrag.
Hij had tegen een aantal fietsen getrapt die tegen een muur van een pand stonden.

Z-4657-2004 OPENLIJKE GEWELDPLEGING

In de Nieuwstraat in Terneuzen zijn zondag rond 03.00 uur twee mannen van 22- jaar en een man van 23-jaar uit die gemeente, aangehouden voor openlijke geweldpleging.
Bij het verlaten van een horecagelegenheid was tussen de drie mannen en twee andere pesonen, in het pand een vechtpartij ontstaan.